Rămâi conectat

Actualitate

Hotel de 4 stele din Alba Iulia angajează personal pentru postul de Recepționer: Cerințe și responsabilități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hotel de 4 stele din Alba Iulia angajează personal pentru postul de Recepționer: Cerințe și responsabilități

Hotelul ”Aura Unirii”, cu sediul pe strada Mihai Viteazul, numărul 5, Alba Iulia, angajează personal pentru postul de Recepționer.

Cerințe:

  • Persoană deschisă, comunicativă;
  • Limba engleză nivel avansat;
  • Cunoștiinte operare PC;
  • Experiența în domeniu nu este obligatorie, dar constituie avantaj;
  • Alte limbi străine cunoscute constituie avantaj;

Responsabilități:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Răspunde întrebărilor și solicitărilor oaspeților atât personal cât și la telefon. De asemenea preia rezervări.
  • Verifică lista de sosiri și urmărește cerințele speciale.
  • Înmânează cartelă camerei în concordanță cu procedurile de securitate.
  • Efectuează în mod adecvat cazarea fiecărui oaspete, asigurându-se de completarea exactă și completă a fișei de cazare.
  • Întâmpină și primește oaspeții hotelului, le oferă un serviciu amabil și prietenos.

Mai multe detalii la numărul de telefon: 0753364475


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari. Condiții de acordare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari. Condiții de acordare

Aproape 160.000 de persoane eligibile, care dețineau carduri, au primit deja sprijinul de 500 de lei, în această toamnă. Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari, urmând să fie livrate inspectoratelor școlare județene.

După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi.

Elit - Gustul Desăvârșit
Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Continuăm să acționăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populației celei mai expuse riscului de sărăcie.
Am reușit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

160.000 de preșcolari și elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Anul acesta, prin Schema naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 vor primi ajutor pentru rechizite și îmbrăcăminte 405.000 preșcolari și elevi, față de 245.000 beneficiari în anul școlar precedent.

Pentru copiii deveniți eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele școlare județene.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură critică dur decizia de a îngheța punctul de amendă: „Șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Pro Infrastructură critică dur decizia de a îngheța punctul de amendă: „Șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură critică dur, pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, decizia autorităților de a îngheța și anul viitor punctul de amendă la 145 de lei.

„Bizoneală ieftină în continuare în Țara lui Papură Vodă! Miercuri, Finanțele au anunțat că punctul de amendă rămâne înghețat și în 2023 la 145 de lei, încremenit în timp de la începutul lui 2017 chiar dacă, teoretic, el este 10% din salariul minim brut pe economie. La salariul minim brut actual, ar trebui să fie 255 lei, iar dacă acesta ar sări la 3000 lei de la 1 ianuarie 2023, punctul de amendă ar trebui să fie 300 lei.

Să ne mai mirăm că vreo 2000 de oameni mor anual pe drumurile noastre? Că suntem primii în Europa la acest capitol?

Elit - Gustul Desăvârșit

Infrastructura rutieră proastă și șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023. Politicienii fără scrupule și conștiință, dar cu girofar albastru și mari iubitori de voturi, cu larga participare a Poliției Române care ridică din umeri, ascund în continuare coasa după fiecare curbă mai periculoasă.
În van URLĂM de ani de zile să se ia măsuri nepopulare, dar necesare: creșterea amenzilor, pușcărie pentru faptele grave (precum intrarea intenționată pe contrasens pe drumurile cu parapet median), radare fixe și, bineînțeles, creșterea nivelului de siguranță a infrastructurii rutiere (de la 2+1 alternativ pe DN2 și până la separarea sensurilor pe bretelele bidirecționale în nodurile de autostradă).

Degeaba. Soluțiile de bun simț, logice, simple și eficiente pe care le cerem obsesiv de ani de zile stau la sertar și sunt tergiversate din motive stupide. Iar pe drum tronează nesimțirea, ilogica, bizoneala și moartea. Somn ușor, România!” au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

PENSII 2023. Cum vor arăta noile taloane cu majorările incluse din 1 ianuarie. La ce trebuie să fie atenți beneficiarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2023. Cum vor arăta noile taloane cu majorările incluse din 1 ianuarie. La ce trebuie să fie atenți beneficiarii

Daniel Baciu, șeful Casei Naţionale de Pensii Publice a transmis că tipărirea cupoanelor începe undeva în jurul datei de 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite.

Conform lui Daniel Baciu pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

Astfel, în cazul unui pensionar care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000 de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pensionarii cu o pensie între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Ajutorul va avea o valoare de 600 de lei.

Pensionarii vor primi odată cu pensiile mărite din 1 ianuarie 2022 și taloane noi de pensii. Care este detaliul la care trebuie să fie atenţi pensionării din momentul în care vor primi noile taloane, a anunțat președintele Casei de Pensii.

Ce va apărea pe taloanele de pensii începând de anul viitor. Anunțul făcut de președintele Casei de Pensii. Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România cu privire la noile taloane de pensii.

Pensii 2023. Noile taloane ajung la pensionari odată cu pensiile mărite

Acestea vor ajunge la pensionari odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei, respectiv de la 1 ianuarie 2022. În jur de cinci milioane de pensionari din România vor primi noile taloane. Astfel, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit informații importante cu privire la noile taloane.

Conform acestuia, procesul de tipărire al noilor cupoane de pensii va începe pe la jumătate lunii viitoare, ținând cont că actul normativ trebuie să se publice în Monitorul Oficial. „Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date.

Pensii 2023: Cum se face majorarea în funcţie de pensia avută

Coaliţia a decis luni o majorare a pensiilor cu 12,5% şi încadrarea într-o anvelopă de 15%. Astfel, pe lângă majorarea care se va aplica tuturor pensiilor, cei cu pensii mici vor primi un ajutor din partea statului. Astfel, cei cu pensii sub 1.500 de lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei, 800 de lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2000 şi 600 de lei pentru cei cu pensii intre 2000 – 3000 de lei, au precizat surse politice.

Majorarea de 12,5% a reprezentat un compromis, în condiţiile în care PNL ar fi dorit o majorare de 15 procente, însă PSD nu era de acord ca toate pensiile să crească la fel.

Astfel, coaliţia a decis majorarea cu 12,5% a pensiilor şi încadrarea într-o anvelopă de 15,8%. Impactul bugetar al acestei majorări se ridică la 17,5 miliarde lei.

Coaliţia a mai decis acordarea unor ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici, astfel: 1.000 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 1500, 800 de lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2000 şi 600 de lei pentru cei cu pensii intre 2000 – 3000 de lei.  În plus, s-a decis o creştere cu 30% a indemnizaţiei veteranilor de război şi pentru văduvele de război.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea