Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei

Societatea Elis Pavaje Petrești a fost declarată câștigătoare a achiziției publice organizate de Primăria Roșia Montană pentru atribuirea lucrărilor cuprinse în proiectul „Modernizare drumuri comunale și locale în comuna Roșia Montană – etapa I”, în lungime totală de aproape 11 km.

Firma de construcții și-a adjudecat la începutul acestei luni licitația desfășurată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu suma de 16.921.977,14 lei, cu 260.412,2 lei mai mică decât fondurile puse la bătaie, de 17.182.389,34 de lei, fără TVA, din Programul Național de Dezvoltare Locală – 2 și bugetul local al comunei.

Citește și: Drumul DC90 cu o lungime de 5,2 km din comuna Sohodol va fi modernizat. Licitația de peste 3 milioane de lei, lansată pe SEAP

Drumurile comunale şi locale care urmează să fie modernizate totalizează 10,950 km. Primul dintre drumurile vizate de proiect este drumul comunal DC 146, care începe în zona Casina din centrul istoric al comunei până în satul Gârda Bărbulești, având o lungime proiectată de 3,15 km.

Drumul local Coasta Henții porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului din satul Coasta Henții şi urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Coasta Henții şi Dăroaia, având o lungime proiectată de 2,10 km.

Drumul local Hondru Curături (tronson I) porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului şi se bifurcă după circa 200 m: ramura din dreapta urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături până în zona de izvoare a Văii Uliuli până la limita administrativă cu oraşul Câmpeni, iar ramificaţia stângă urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături, aproape de limita administrativă a oraşului Câmpeni, având o lungime proiectată de 3,95 km.

Drumul local Hondru Curături (tronson II) porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului şi urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături, până în zona de izvoare a Văii Henții până la circa 500 de metri de limita administrativă cu comuna Sohodol, având o lungime proiectată de 1,75 km.

Drumurile comunale şi locale sunt de clasa tehnică V, cu o bandă de circulaţie, iar drumul comunal DC 146 are îmbrăcăminte asfaltică pe primii 500 m, pe restul tronsoanelor fiind pietruit, în prezent fiind într-o stare tehnică necorespunzătoare.

Proiectul prevede ca termene două luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Jandarmeria Alba participă la Ștafeta Veteranilor Invictus 2024: Evenimentul, omagiu eroilor și veteranilor României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmeria Alba participă la Ștafeta Veteranilor Invictus 2024: Evenimentul, omagiu eroilor și veteranilor României Și anul acesta Jandarmeria Alba are onoarea de a anunța participarea la Ștafeta Veteranilor Invictus, un eveniment care aduce un omagiu eroilor și veteranilor României. Acțiunea face parte din seria de evenimente organizate sub egida Invictus România, ce are scopul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea