Anul universitar 2024-2025: Structura anului academic. Câte vacanțe vor avea studenții anul acesta
Anul universitar 2024-2025: Structura anului academic. Câte vacanțe vor avea studenții anul acesta
Anul academic 2024-2025 se anunță încărcat pentru studenții din România, însă include și perioade de vacanțe binevenite. Iată cum se împarte anul universitar pentru cei înscriși la programe de licență și master, la forma de învățământ cu frecvență.
Citește și: Tarifele de cazare în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, NESCHIMBATE în anul academic 2024 – 2025: 22 septembrie, data limită până la care se completează cererile
Licență și Master – la zi: Structura anului universitar 2022-2023
Semestrul I
Majoritatea universităților își deschid porțile spre finalul lunii septembrie 2024. Data exactă poate varia în funcție de instituție și programul de studio.
Studenții se vor bucura de o pauză de aproximativ două săptămâni în preajma sărbătorilor de iarnă, de obicei între Crăciun și Anul Nou. Semestrul I se încheie, de regulă, la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2025. Urmează o scurtă perioadă de pregătire pentru sesiunea de examene.
Semestrul al II-lea
După o scurtă pauză post-sesiune, semestrul al II-lea debutează de obicei în luna februarie 2025. O altă vacanță așteptată este cea de Paște, care de obicei se întinde pe durata unei săptămâni în luna aprilie, conform Edu.ro.
Pentru majoritatea studenților, semestrul al II-lea se încheie spre finalul lunii mai sau începutul lunii iunie 2025. Urmează o perioadă dedicată pregătirii pentru sesiunea de examene. Similar cu sesiunea din primul semestru, studenții vor avea câteva săptămâni la dispoziție pentru examene.
Cea mai lungă și așteptată vacanță a anului începe după încheierea sesiunii de examene din semestrul al II-lea și se întinde pe durata verii, până la finalul, când începe un nou an universitar.
Semestrul al II-lea pentru anii terminali
Studenții din anii terminali urmează, în general, aceeași structură ca și ceilalți studenți în semestrul al II-lea. Diferența majoră constă în faptul că aceștia se vor concentra pe finalizarea proiectelor de diplomă sau disertațiilor, precum și pe pregătirea pentru susținerea examenului de finalizare a studiilor.
În funcție de programul de studiu, studenții din anii terminali pot avea inclusă și o perioadă de practică în semestrul al II-lea.
Licență și Master – învățământ la distanță: Structura anului universitar 2022-2023
Anul universitar 2024-2025 aduce o structură ușor diferită pentru studenții înscriși la programe de licență și master în sistemul de învățământ la distanță (ID). Flexibilitatea specifică acestui mod de învățare permite o organizare mai personalizată a studiilor, însă există totuși un cadru general respectat de majoritatea universităților.
Semestrul I
Similar cu învățământul cu frecvență, majoritatea universităților își deschid platformele de e-learning spre finalul lunii septembrie 2024. Studenții au acces la materiale de studiu, prelegeri online, seminarii interactive și alte resurse educaționale pe platforma universității. Ritmul de parcurgere a acestora este, în general, mai flexibil, permițând adaptarea la programul personal al fiecărui student.
Pe parcursul semestrului, studenții vor avea de susținut diverse evaluări, precum teste online, eseuri, proiecte sau examene la distanță. Semestrul I se încheie, de regulă, la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2025.
Semestrul al II-lea
Semestrul al II-lea debutează de obicei în luna februarie 2025. Structura este similară cu cea din primul semestrul, cu accent pe parcurgerea materialelor de studiu, participarea la activități online și susținerea evaluărilor periodice. Pentru majoritatea studenților, semestrul al II-lea se încheie spre finalul lunii mai sau începutul lunii iunie 2025.
Semestrul al II-lea pentru anii terminali
Studenții din anii terminali urmează aceeași structură ca și ceilalți studenți în semestrul al II-lea. Aceștia se vor concentra pe elaborarea și susținerea lucrărilor de licență sau disertațiilor, precum și pe pregătirea pentru examenul de finalizare a studiilor.
În funcție de programul de studiu, studenții din anii terminali pot avea inclusă și o perioadă de practică, care poate fi realizată și la distanță, în funcție de specificul domeniului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
În 6 ianuarie creştinii ortodocşi și catolici prăznuiesc Boboteaza, ziua în care Hristos s-a descoperit lumii. Ce munci sunt evitate în această zi
În 6 ianuarie creştinii ortodocşi și catolici prăznuiesc Boboteaza, ziua în care Hristos s-a descoperit lumii. Ce munci sunt evitate în această zi Boboteaza sau botezul Domnului care este celebrată pe 6 ianuarie, reprezintă o sărbătoare importantă atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. Este sărbătorită împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit pe […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum o zi
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de SFANTUL IOAN 2025. Urări, sms-uri şi felicitări de „La mulţi ani” pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul
-
Actualitateacum 5 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ioan Botezătorul în 7 ianuarie 2025. Aproape două milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră