Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Începând din 21 septembrie 2024, spectacolul susținut de Garda Apulum în fața Porții a IV-a se va desfășura de la ora 18.00.

Bera Larisa

Publicat

în

Începând din 21 septembrie 2024, spectacolul susținut de Garda Apulum în fața Porții a IV-a se va desfășura de la ora 18.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică care grupează patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Având în componența sa în principal voluntari albaiulieni, trupa încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului cultural antic al orașului Alba Iulia, care se întinde astăzi peste anticul Apulum.

Citește și: 20-22 septembrie | Toamna Cugireană 2024: Paradă cu torțe și paradă populară, concerte Subcarpați, Mihail Band și Cimpoierii din Transilvania, târgul producătorilor locali și spectacol folcloric. PROGRAM

Având o experiență de 12 ani în acest domeniu, Garda Apulum a participat de-a lungul timpului la numeroase manifestări de reenactment antic din țară sau străinătate. De asemenea, ea este implicată direct în organizarea unor importante festivaluri de profil din țară, dintre care se remarcă Festivalul Roman Apulum, poate cel mai important eveniment de acest gen din România.

Evenimentul este oferit de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

21 septembrie 2024 | Ziua Recoltei la Aiud: Producători locali și spectacol artistic. PROGRAM

Bera Larisa

Publicat

în

21 septembrie 2024 | Ziua Recoltei la Aiud: Producători locali și spectacol artistic. PROGRAM Sâmbătă, 21 septembrie 2024 va avea loc Ziua Recoltei în Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din Aiud. Vizitatorii se vor bucura de legume și fructe de sezon și produse locale, dar și de un spectacol artistic. Citește și: 21-22 septembrie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea