Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Elevii din Mogoş şi Poşaga mai au de aşteptat până vor merge la şcoală cu microbuz electric: Şi cea de-a doua licitaţie organizată de CJ Alba a fost anulată din cauza lipsei ofertanților

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Elevii din Mogoş şi Poşaga mai au de aşteptat până vor merge la şcoală cu microbuz electric: Şi cea de-a doua licitaţie organizată de CJ Alba a fost anulată din cauza lipsei ofertanților

Şi cea de-a doua licitaţie organizată de către Consiliul Judeţean Alba pentru achiziționarea a două microbuze de 8+1 locuri, destinate transportului elevilor din Mogoș și Poșaga, a fost anulată. Motivul: nu au existat ofertanţi înscrişi până la data limită.

Este vorba de două microbuze de 8+1 locuri pe scaune, dintre care un loc trebuie amenajat pentru persoane cu dizabilităţi. Valoarea estimată a contractului este de aproape 495.000 de lei.

Citește și: De anul viitor, elevii din 23 de comune din judeţul Alba vor merge la şcoală cu cele 24 de microbuze electrice, achiziţionate prin PNRR

Lansată la finele anului trecut, licitaţia deschisă pentru achiziţionarea de microbuze electrice pentru elevi a fost împărţită pe două loturi, unul privind 2 microbuze de 8+1 locuri, iar celălalt, 24 de microbuze de 16+1 locuri. Au fost depuse atunci în total 4 oferte, inclusiv pentru ambele loturi.

Pentru lotul 1, cel privind microbuzele de 8+1 locuri, au fost două oferte. Una dintre firmele interesate să furnizeze microbuze nu a depus însă şi oferta de preţ, iar în final, licitaţia a fost anulată deoarece „toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile”.

Ulterior, administraţia judeţeană a organizat cele două proceduri de licitaţie amintite doar pentru acest lot.

În ceea ce priveşte celălalt lot, aici a fost semnat deja de către CJ Alba contractul de livrare pentru cele 24 de microbuze ce vor asigura transportul elevilor din clasele primare și/sau gimnaziale către școlile lor, iar mașinile vor fi livrate într-un termen de maximum 6 luni. Prețul rezultat în urma licitației pentru un astfel de microbuz marca Ford, model Transit M2, este de 1.090.000 de lei fără TVA. Este vorba de microbuzele destinate elevilor din Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Berghin, Bucium, Cergău, Ciuruleasa, Fărău, Gârda de Sus, Hopârta, Jidvei, Lupşa, Mogoş, Poiana Vadului, Poşaga, Roşia de Secaş, Sălciua, Săliştea, Sâncel, Săsciori, Scărişoara, Sohodol, Unirea, Valea Lungă, Vinţu de Jos şi Alba Iulia.

Fondurile necesare provin din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Cele 26 de unităţi administrativ-teritoriale au încheiat acorduri de parteneriat cu CJ Alba, asumându-şi prin hotărâre de consiliu local mai multe obligaţii, cum ar fi faptul că asigură amplasarea unei staţii de încărcare în localitatea în care se solicită microbuz electric, nu mai târziu de 31 decembrie 2024, amplasată în loc public; dispun de capacitate de conectare la reţeaua de curent electric a şcolii a U.A.T.-ului; asigură pe o durată de minimum 4 ani resursa umană (şofer), costurile de reparaţii şi întreţinere a microbuzelor şi costurile de alimentare; asigură păstrarea garanţiei bunurilor achiziţionate etc.

Tot prin CJ Alba, alte 13 comune vor beneficia și ele de astfel de microbuze, însă printr-un alt program de finanțare, derulat prin Ministerul Mediului, care se află încă în procedura de licitație. Aici sunt mai multe oferte depuse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume de bani pot fi acordate, situații și condiții

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume de bani pot fi acordate, situații și condiții Persoanele singure și familiile din municipiul Alba Iulia vor putea primi ajutoare de urgență și ajutoare comunitare în baza unei anchete sociale, reiese dintr-un Proiect de Hotărâre inițiat de edilul municipiului Alba Iulia „privind stabilirea situațiilor deosebite în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea