Rămâi conectat

Actualitate

Noutăți pensii 2024: Neconcordanțe între taloanele pensionarilor și deciziile de recalculare. Anunțul Casei Naționale de Pensii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noutăți pensii 2024: Neconcordanțe între taloanele pensionarilor și deciziile de recalculare. Anunțul Casei Naționale de Pensii

Casa Națională de Pensii a anunțat că mai multe neconcordanţe apărute între deciziile de recalculare și taloanele de pensie au fost identificate şi vor fi remediate, iar pensionarii își vor primi sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi.

„Procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari. În această perioadă, odată cu transmiterea deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe”, se arată într-o postare pe Facebook a Casei Naționale de Pensii Publice.

Citește și: VIDEO | DEZASTRU după recalcularea pensiilor: Scădere de 5.865 de lei a pensiei pentru o persoană din Alba care a lucrat aproape 40 de ani în minerit, din care 22 de ani în subteran

Este vorba despre „situația în care pensionarul a primit talonul de plată cu pensia aferentă lunii august 2024 deși intrase în posesia deciziei de recalculare în cuprinsul căreia era evidențiat un venit mai mare”, explică instituția.

„Aceste situaţii izolate au fost determinate de perioada foarte scurtă avută la dispoziţie pentru emiterea a peste 4,6 milioane de decizii. Aceste disfuncţionalităţi au fost identificate şi vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi”, arată CNPP, precizând că „procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari”, mai arată Casa de Pensii.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a recalculat toate cele 4.609.830 de pensii, stabilindu-se că vor beneficia de majorare 82,56% de pensionari, restul de 17,44% rămânând la nivelul actual.

Creșterea procentuală medie a celor peste 3,8 milioane de pensii care se vor majora de la 1 septembrie este de 26,65%, o creștere nominală cu 622 de lei, potrivit calculelor Ministerului Muncii.

În ce privește numărul beneficiarilor de indemnizație socială, acesta scade după recalculare cu 90.892, noul cuantum rezultat din contributivitate depășind valoarea de 1.281 de lei a indemnizației sociale pentru pensionari.

Recent, șeful CNPP, Daniel Baciu, a anunțat că toate pensiile vor intra pe 11-12 septembrie pe carduri, astfel din acel moment bătrânii se vor bucura de câștigurile care le vor schimba viața în mai bine.

„Prin noua lege, toate pensiile au trecut prin procesul de recalculare. De săptămâna asta, oamenii au început să primească drepturile bănești după recalculare. Avem aproape 83% din numărul total de pensionari care au creșteri la pensii. Creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei.

Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensiile care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Acțiune pentru fluidizarea traficului rutier pe arterele principale din Alba Iulia, la orele de vârf. Demers comun al Poliției Locale și Naționale

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Acțiune pentru fluidizarea traficului rutier pe arterele principale din Alba Iulia, la orele de vârf. Demers comun al Poliției Locale și Naționale Colaborarea dintre Poliția Locală și Poliția Națională funcționează aici, la Alba Iulia, în cele mai bune condiții. Ultimul exemplu este demersul lor comun de a fluidiza în perioada următoare traficul rutier și cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea