Rămâi conectat

Curier Județean

10-11 septembrie 2024: Primul eveniment de învățare interregională în cadrul proiectului ACROSS. Vizite de studiu și schimburi de experiență, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 septembrie 2024: Primul eveniment de învățare interregională în cadrul proiectului ACROSS. Vizite de studiu și schimburi de experiență, la Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia, în calitate de lider de proiect, organizează în perioada 10-11 septembrie 2024, primul eveniment de învățare interregională în cadrul proiectului „Aligning public and CoRpOrate Sustainability goalS” – ACROSS, finanțat prin Programul Interreg Europe 2021-2027, în cadrul Obiectivului de Program 5 – O Europă mai aproape de cetățeni, Obiectivul specific – Dezvoltare Urbană Integrată.

Evenimentul va include vizite de studiu și schimburi de experiență, având ca scop consolidarea cooperării între actorii economici și autoritățile locale pentru a alinia obiectivele publice și corporative de sustenabilitate.

Evenimentul reunește, alături de Municipiul Alba Iulia, reprezentanții celor nouă parteneri ai proiectului: EDC Debrecen – Centrul de Dezvoltare Urbană și Economică – (Autoritate asociată – Municipalitatea Debrecen) (Ungaria); Municipiul Kekava (Letonia); Agenția de Dezvoltare Nord DAN S.R.L (Autoritate asociată – Municipiul Varaždin) (Croația); Municipalitatea Milano (Italia); Orașul Hannut (Belgia); Universitatea din Liège (Belgia), BURST Nonprofit Limited Liability Company (Ungaria) – Partener consultativ și Municipiul Chișinău (Moldova).

Prima zi a evenimentului va fi dedicată prezentării inițiativelor locale de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR), susținute de companiile Florea Grup și Kronospan, dar și de organizațiile non-profit precum Nație prin Educație, Cercetașii României și Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia.

În cea de-a doua zi a evenimentului, începând cu ora 15:00, partenerii de proiect vor avea ocazia să viziteze exemple de bune practici locale de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR). Printre acestea se numără Centrul Local „Axente Sever” și Centrul Maria Beatrice, ambele realizate cu sprijinul companiilor private. Această vizită va oferi participanților o perspectivă directă asupra modului în care inițiativele CSR pot contribui la dezvoltarea comunității și la îmbunătățirea calității vieții la nivel local.

Pe parcursul a patru ani, cei 9 parteneri ai proiectului, provenind din 7 țări diferite, vor învăța unii de la alții și vor colabora pentru a stimula inițiativele de CSR, aducând beneficii semnificative comunităților implicate.

Conceptul de CSR promovează angajamentul companiilor față de principiile sustenabilității și încurajează asumarea responsabilității pentru impactul activităților asupra societății și mediului. Prin aceste inițiative, companiile contribuie la dezvoltarea durabilă, promovarea gestionării responsabile a resurselor și sprijinirea comunităților locale.

Persoană de contact:
Ioana Cioloca – Expert comunicare și PR
Tel: 0372 586 419


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Parc de joacă și fitness în aer liber, la Dumitra: A treia locație construită în 2024 de administrație locală din comuna Sântimbru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parc de joacă și fitness în aer liber, la Dumitra: A treia locație construită în 2024 de administrație locală din comuna Sântimbru În curând, locuitorii din pitorescul sat Dumitra se vor bucura de un parc de joacă modern, dar și de fitness în aer liber. Va fi a treia locație de acest gen construită de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea