Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO | Ceremonial EMOȚIONANT la Colegiul Militar din Alba Iulia, în prima zi din noul an școlar: Bobocii, îmbrăcați pentru prima dată în uniforma militară, au rostit legământul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ceremonial EMOȚIONANT la Colegiul Militar din Alba Iulia, în prima zi din noul an școlar: Bobocii, îmbrăcați pentru prima dată în uniforma militară, au rostit legământul

Un nou an școlar a început astăzi la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Emoțiile primei zile de școală după lunga vacanță de vară dau amploare culorilor toamnei. Pentru elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a a fost nerăbdarea de a-și revedea colegii și prietenii, dascălii și cadrele militare, dar și continuarea pregătirii lor școlare.

Elevii claselor a IX-a au trăit emoțiile unui nou început, a unei noi povești captivante, adolescența, cu dorința de a parcurge cu succes primul an de învățământ în mediul militar. Ei și-au cunoscut noii colegi, au legat noi prietenii, au făcut cunoștință cu dascălii și au fost admirați de către părinți, îmbrăcați pentru prima dată în uniforma de elevi ai colegiului militar.

Citește și: VIDEO | Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia

Ceremonialul deschiderii noului an de învăţământ s-a desfășurat în prezenţa domnului general de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, comandantul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii, care le-a urat elevilor, profesorilor, cadrelor militare și părinților, mult succes în noul an școlar.

Cel mai emoționant moment din cadrul ceremoniei a fost rostirea legământului de către bobocii care au îmbrăcat pentru prima dată uniforma militară și care încep aventura pe un tărâm necunoscut. Dornici să își materializeze dorințele, au pornit drept pe drumul devenirii lor în viață.

Rezultatele deosebite obținute la învățătură în anul școlar trecut de către elevii clasei a XII-a B au fost recompensate prin oferirea distincţiei „Robert Schuman”. Elevii au încheiat anul şcolar 2023 – 2024, cu media generală pe clasă 9,23, cea mai mare medie din colegiu. Au primit diploma și au fost felicitați, șeful clasei elev sergent major Maria Hulugean, profesorul diriginte Anamaria Fuia şi locotenentul Flavius Briciu, comandantul companiei III elevi.

În cadrul ceremoniei au primit aprecieri şi felicitări profesorii diriginţi şi cadrele militare pentru întreaga activitate de îndrumare şi consiliere a absolvenţilor promoţiei 2024 şi reuşita acestora la examenele de Bacalaureat și de admitere în academiile militare.

În timpul ceremoniei, colegiul militar a fost survolat de elicoptere din cadrul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, care au sărbătorit alături de toți cei prezenți, deschiderea unui nou an școlar.

În anul școlar 2024 – 2025 vor studia la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” peste 590 de elevi, 169 dintre aceștia fiind elevi în clasa a IX-a.

Mult succes tuturor în noul an școlar!

Foto: elev sergent Mario Vale/elev fruntaș Iustin Nicolescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Școala departe de casă, în municipiul Alba Iulia. Viza de flotant rămâne, încă, o cutumă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Sistemul de învățământ din Alba Iulia, în „România Educată”, a pășit în anul școlar 2024 – 2025 cu investiții de peste 25 de milioane de lei în dotarea școlilor, materiale didactice, mobilier și echipamente IT, prin planul Planul Național de Redresare și Reziliență precum reiese dintr-un anunț al edilului municipiului. ” Într-un efort ambițios de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea