Rămâi conectat

Cultură Educație

Școala departe de casă, în municipiul Alba Iulia. Viza de flotant rămâne, încă, o cutumă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Sistemul de învățământ din Alba Iulia, în „România Educată”, a pășit în anul școlar 2024 – 2025 cu investiții de peste 25 de milioane de lei în dotarea școlilor, materiale didactice, mobilier și echipamente IT, prin planul Planul Național de Redresare și Reziliență precum reiese dintr-un anunț al edilului municipiului.

” Într-un efort ambițios de a remodela peisajul educațional din oraș, Municipiul Alba Iulia a obținut o finanțare importantă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia și a unităților conexe”. Nevoile reale au fost identificate de fiecare școală în parte. Inițiativa, unică prin amploarea și coerența sa, a fost concepută și pusă în practică de către echipa de proiecte a Primăriei pentru a răspunde direct nevoilor elevilor și profesorilor din Alba Iulia, creând un mediu de învățare stimulativ, interactiv și adaptat noilor tehnologii. ” , a transmis Gabriel Codru Pleșa, primar al Alba Iuliei.

Școala departe de casă. Viza de flotant o cutumă a părinților campioni.

În ciuda eforturilor administrației locale susținute de la nivel central școala este în deloc puține cazuri departe de casă, nu pentru că n-ar exista și pentru că așa se vrea. Înscrierea unui elev într-o instituție de învățământ preuniversitar după criteriul proximității pare să fie doar o teorie fiindcă în practică folosind tertipul vizei de flotant anumiți părinți campioni caută să își înscrie copiii în clase și școli de „elită”, iar cutuma pare, la fel ca și în anii precedenți, să nu poată să fie stârpită.

Aproape 2000 de vize de flotant au fost eliberate de la începutul anului curent și până în prezent, conform datelor transmise de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor la solicitarea ZiarulUnirea.ro . O însemnată fracțiune dintre acestea au fost folosite ca tertip pentru înscrierea cu dedicație a unor elevi din părinți campioni în școli de elită – situație confirmată sub auspiciul anonimatului de reprezentați din conducerea mai multor instituții de învățământ din municipiul Alba Iulia.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

8 septembrie 2024 | Se împlinesc doi ani de la decesul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord

Bera Larisa

Publicat

în

8 septembrie 2024 | Se împlinesc doi ani de la decesul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord Astăzi, 8 septembrie 2024, se împlinesc doi ani de când Regina Elisabeta a II- a Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord, a încetat din viață. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea