FOTO | A fost recepționat cel mai complex proiect implementat până în prezent la Cugir: Peste 15 milioane de euro investiți prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă
A fost recepționat cel mai complex proiect implementat până în prezent la Cugir: Peste 15 milioane de euro investiți prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă
Peste 15 milioane de euro investiți în Cugir prin Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.
Finanțat din fonduri europene dar și prin cofinanțare de la bugetul local, cel mai complex proiect implementat până în prezent în Cugir a fost recepționat de către Primăria Orașului Cugir.
Primarul Adrian Teban a declarat că “în ultimii doi ani, orașul nostru a trecut printr-un amplu proces de transformare, devenind acum un oraș în care în maximum 15 minute se poate traversa între punctele cele mai indepărtate. Acest proiect a adus un impact pozitiv major pentru infrastructură și transportul public de călători.
Au fost ani de muncă în care am traversat toate etapele – realizarea de documentații, depunerea de proiect, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări, lucrările efective, iar acum recepționam proiectul.
Este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro”.
Au fost modernizate străzile: Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Strada Ion Creangă Tineretului, Alexandru Sahia tr. 2, Nicolae Bălcescu, Grivițe și Râul Mic.
Pe toate străzile au fost reabilitate şi extinse trotuarele şi au fost înfiinţate piste de biciclete iar pe strada Victoriei au fost amenajate sensuri giratorii și semafoare pentru reducerea vitezei și decongestionarea zonelor cu trafic mai intens.
S-au achiziționat 6 autobuze cu propulsie hybrid Mercedes Benz și 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare până la sfârșitul anului, cu 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).
Au fost înființate 41 de stații de autobuz și a fost introdus un sistem de monitorizare video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate e-ticketing pentru eliberarea biletelor de călătorie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna, în următorii ani, un dezastru pentru Alba și pentru România. După prezentarea programului de guvernare al liberalilor, e tot mai clar că următorii ani ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan