Rămâi conectat

Curier Județean

Noutăți pensii: Pensiile majorate vor fi plătite la timp, fără întâzieri. Anunțul ministrului Finanțelor

Bera Larisa

Publicat

în

Noutăți pensii: Pensiile majorate vor fi plătite la timp, fără întâzieri. Anunțul ministrului Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a anunțat că se ține de promisiune și că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri.

Citește și: PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat

„Ne ținem promisiunile și ne asigurăm că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri!

Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând.

Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea Ministerului Finanțelor, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei. Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane personari care primesc pensii majorate din septembrie.

Pentru Guvernul României, respectiv Ministerul Finanțelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naționale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024.

De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, MF va asigura către Casa Națională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar.

Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor implicați la nivelul Ministerului Finanțelor și ANAF, indiferent că vorbim de colectarea veniturilor, Trezoreria Statului sau departamentul de buget responsabil de asigurarea dechiderilor de credite bugetare, eforturile lor se vor concretiza în asigurarea băniilor pentru seniorii noștri.

Ne-am asigurat că această creștere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic, astfel încât să putem continua să investim în continuare pentru viitorul României. Aceasta este direcția pe care o urmăm, un echilibru între asistență și dezvoltare, între promisiuni și acțiuni concrete.”, a transmis Marcel Boloș, pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor – Champions United

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia au fost selectați în programul educațional Creatori de viitor – Champions United Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor. Este locul unde an de an, reunim zeci de liceeni, oferindu-le un program […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea