Rămâi conectat

Curier Județean

23 august – 30 septembrie 2024 | Peste opt secole de istorie a orașului Sebeș prezentați într-o cronică vizuală în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 august – 30 septembrie 2024 | Peste opt secole de istorie a orașului Sebeș prezentați într-o cronică vizuală în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”

În perioada 23 august – 30 septembrie 2024, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va putea fi vizitată expoziția documentară „Civitas Sebus. O cronică vizuală a orașului Sebeş”.

Expoziția prezintă, în mod sintetic și accesibil publicului, peste opt secole de istorie a orașului Sebeș, sub forma unei cronici, ce consemnează cronologic cei mai importanți ani și cele mai importante evenimente petrecute în acest interval de timp și care au influențat dezvoltarea localității.

Citește și: 23 august 2024 | Începe sărbătoarea zilelor orașului Sebeș: Programul dedicat întregii comunități

Este surprinsă întreaga evoluție a acesteia, începând cu fondarea sa în anul 1150, continuând cu atestarea documentară din 1245 și cu dobândirea statutului de oraș (civitas) în 1341.

Sunt menționate și evenimentele militare, sângeroase, precum invazia mongolă din 1241 și cucerirea localității de către turci (1438 și 1661), dar și etape din construcția clădirilor reprezentative ale orașului: biserica parohială, mănăstirea franciscană (fostă dominicană) și fortificația.

De o atenție specială s-a bucurat și viața culturală a localității, fiind consemnate atestarea primului profesor din Sebeș (1352) și tipărirea primelor cărți românești, „Sbornicul slavonesc” (1580) și „Sicriul de Aur” (1683).

Vă invităm să descoperim împreună și celelalte date și evenimente importante din istoria modernă și contemporană a orașului, să ajungem să o cunoaștem, dar și să ne cunoaștem mai bine, să fim o comunitate unită și să aducem împreună „Armonii în Sebeș”!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: „Sebeșul în culori”, expoziție de artă plastică, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

SÂMBĂTĂ: „Sebeșul în culori”, expoziție de artă plastică, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș Sâmbătă, 24 august 2024, începând cu ora 11.30, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisajul celei de-a treia ediții a expoziției de artă plastică „Sebeșul în culori”. Citește și: 23 august 2024 | Începe sărbătoarea zilelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea