Rămâi conectat

Actualitate

4-7 septembrie 2024 | Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, la Cheile Grădiștei, în Brașov: Peste 1000 de tineri catolici participă la evenimentul organizat de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

4-7 septembrie 2024 | Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, la Cheile Grădiștei, în Brașov: Peste 1000 de tineri catolici participă la evenimentul organizat de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș

Peste 1000 de tineri catolici vor participa la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, care va avea loc la Cheile Grădiștei, județul Brașov, în perioada 4-7 septembrie 2024.

Aflată la cea de-a XV-a ediție, Întâlnirea Tinerilor este organizată în acest an de către Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, având ca temă „Cei care speră în Domnul merg fără să obosească” (cf. Is. 40,31).

În mesajul prin care îi invită pe tineri să participe la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Cheile Grădiștei, Sfântul Părinte Papa Francisc le cere acestora să fie „purtători de speranță și constructori de punți” și îi îndeamnă să folosească fiecare instrument pe care îl au la dispoziție pentru „a semăna bunătate și iubire în lume”.

Papa Francisc i-a încurajat pe tinerii catolici din România să participe la această Întâlnire și i-a îndemnat să fie „purtători de speranță și constructori de punți” și să folosească fiecare instrument pe care îl au la dispoziție pentru „a semăna bunătate și iubire în lume”.

Cele patru zile ale Întâlnirii vor oferi posibilitatea tinerilor să fie împreună şi să se cunoască, să participe la activităţi care vor contribui la dezvoltarea lor atât spirituală, cât și umană. Participanții vor putea, totodată, să îşi exprime trăirile prin momente din sfera culturală şi artistică și să se întâlnească cu Episcopii Catolici de ambele rituri și personalități ale vieții publice din România și din străinătate.

Deschiderea oficială a Întâlnirii va avea loc miercuri, 4 septembrie 2024 la ora 18:00, la scena centrală amenajată de la Cheile Grădiștei.

Fiecare zi va începe cu rugăciunea de dimineață, urmată de Sfânta Liturghie și Cateheză, la finalul căreia Episcopii prezenți vor răspunde întrebărilor tinerilor, și se va încheia cu rugăciunea de seară și un concert. După-masa vor fi 15 activități alternative propuse de organizatori, în care dimensiunea spirituală a evenimentului va fi combinată cu programe culturale, educative, muzicale și sportive.

Printre personalitățile care și-au confirmat prezența la INTC 2024, alături de Episcopii Catolici de ambele rituri din România, se numără Don Riccardo Pincerato, directorul Biroului pentru Pastorația Tinerilor din Conferința Episcopală Italiană, Prof. Daniel David, Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Tibi și Alin Ușeriu, care au pus bazele traseului turistic Via Transilvanica, și alți invitați surpriză.

Evenimentul se va desfășura sub ocrotirea mai multor Patroni cerești, la fel ca Ziua Mondială a Tineretului. Pentru cea de-a XV-a ediție a INTC au fost aleși ca Patroni cei Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români beatificați de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj, pe 2 iunie 2019: Valeriu-Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit-Liviu-Chinezu, Ioan Suciu, Alexandru Rusu, Iuliu Hossu, precum și cei patru Martiri Romano-Catolici beatificați: Fericitul Szilárd Bogdánffy, Fericitul János Scheffler, Fericitul Vladimir Ghika și Fericitul Anton Durcovici. De asemenea, Ocrotitor al Întâlnirii noastre va fi și Sfântul Ioan Paul al II-lea, ca inițiator al Întâlnirilor de tineret din Biserica Catolică.

Cele mai importante momente ale Întâlnirii vor fi transmise de postul de televiziune Angelus TV și de Radio Blaj TV Online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Angajări în POLIȚIE din sursă externă 2024. MAI a scos la concurs 1.238 de posturi de agent și ofițer de poliție prin încadrare directă. Calendarul concursurilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Angajări în POLIȚIE din sursă externă 2024. MAI a scos la concurs 1.238 de posturi de agent și ofițer de poliție prin încadrare directă. Calendarul concursurilor Poliția Română a scos la concurs 1.238 de posturi de agent (923) și ofițer de poliție (68), precum și de personal contractual (247), prin încadrare directă, din sursă externă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea