Starea comunei Poiana Vadului – între minciună şi adevăr
Acum circa 8 ani, cetăţenii comunei Poiana Vadului au ales în fruntea comunei pe „marele gospodar” Avram llie, care a venit la putere pe uriaşul val de simpatie de care se bucura PDL. Acum, într-un dispreţ total faţă de cei ce l-au ales, domnul primar a început să nu mai asculte de glasul celor mulţi, deoarece ajuns în fruntea primăriei, nu mai are nevoie de sfatul nimănui.
A creat în jurul lui un scut aproape ermetic, foarte greu de penetrat. A ignorat alegătorii şi asta îl va costa extrem de mult. A greşit că nu a comunicat suficient şi nu a făcut o permanentă informare a cetăţenilor cu privire la justeţea acţiunilor sale. A greşit că a susţinut oameni care au dăunat imaginii comunei prin incompetenţa lor.
Timp de aproape 8 ani, alesul comunei nici nu a pomenit prin ziare de drumurile comunale şi săteşti, iar acum îşi smulge părul din cap de grija acestor drumuri desfundate de topirea zăpezilor. Spre exemplu, în articolul „Poiana Vadului – comuna cu cele mai bune drumuri vicinale”, din ziarul Unirea, primarul Avram llie face un bilanţ al mandatului său de 8 ani, prin care îşi atribuie multe „bile albe” referitoare la „guvernarea” sa. Din păcate pentru domnul primar, majoritatea dintre aceste „realizări” nu îi aparţin şi nu au necesitat aproape niciun efort pentru dânsul!
Exemple sunt multe! Reabilitarea drumurilor comunale şi săteşti nu a făcut-o dânsul, ci oamenii din cele 11 sate au pus banii lor pentru reparaţii şi deszăpezire; lăcaşul Bisericii Ortodoxe nu a fost reparat de domnul primar, ci de preotul Ioan Puiuleţ, cu contribuţia bănească şi în alimente a enoriaşilor şi nici măcar troiţa de pe „Dealul Barii” nu a făcut-o primarul, ci un cetăţean din Arad. Tot aşa, şcolile din cătune nu s-au desfiinţat, deşi chiar primarul a solicitat-o, deoarece a intervenit consilierul Toader Beniamin şi astfel elevii pot merge încă la şcolile din Păsteşti şi Morcăneşti.
Culmea este că primarul spune că a primit de la judeţul Cluj suprafaţa de 1391 ha de pădure din totalul de 3132 ha la care comuna Poiana Vadului are dreptul şi mai aşteaptă şi reconstituirea diferenţei de 1174 ha pădure. Matematica sa din birou nu se aseamănă cu cea din teritoriu deoarece 1391 ha + 1174 ha = 2565 ha şi nicidecum 3132 ha. Astfel, prin însăşi bunăvoinţa sa, recunoaşte că, fără ştirea Consiliului local şi a cetăţenilor, a înstrăinat ilegal către comunele Măguri Răcătău, Gârda şi OS Someşul Rece suprafaţa totală de 567 ha pădure.
Prin hotărârea nr.39 din 13. 09.2005, Consiliul local Poiana Vadului l-a împuternicit pe primar, la cererea sa, să facă toate demersurile necesare pe lângă autorităţi în vederea redobândirii dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere ce au aparţinut comunei şi de care aceasta a fost deposedată. Au trecut ani buni şi primarul nu a făcut niciun demers la Tribunal pentru obţinerea pădurii.
Domnule primar, vă informez că principala problemă a cetăţenilor este pădurea comunală. Oare ştiţi domnule primar că, în acest moment, Consiliul local al comunei Măguri Răcătău are intenţia de a face demersuri privind întabularea lor pe suprafaţa de pădure de 1741 ha pe care trebuia să o primim şi pentru care nu aţi depus acte doveditoare? Chiar dumneavoastră aţi menţionat în promisiunile electorale din 2004 că „pădurea este bunul cel mai de preţ pentru comună” şi aţi promis, dar în realitate aţi minţit, că veţi lua, citez „Măsuri urgente de preluare a pădurii comunale din munţii Făget-Negre-Dumitreasa, conform Legii 1/2000 de la Direcţia Silvică Cluj”. De ce nu aţi făcut demersuri de preluare a restului de pădure? De ce vă bateţi joc şi minţiţi cetăţenii acestei comune? De ce le luaţi dreptul de a trăi şi refuzaţi sprijinirea şi ajutorarea unor cetăţeni, care nu au alt venit şi încearcă şi ei să mănânce o pâine din repartizarea legală a materialului lemnos pe fiecare familie?
Tot în articolul din ziarul Unirea, menţionat mai sus, aţi promis că dacă locuitorii comunei vă vor da votul şi pentru al treilea mandat, veţi face multe alte lucruri. Ciudat este că aţi revenit cu aceleaşi promisiuni din 2004, pe care nu le-aţi rezolvat nici în prezent. Să nu mint, aţi făcut ceva în comună, şi anume construirea unei expoziţii etnografice, unde aţi angajat-o pe soţia dumneavoastră şi aţi administrat această comună împotriva intereselor cetăţenilor.
Nu vi se pare că aţi oprimat aceşti oameni şi nu i-aţi ascultat? Nu vi se pare că aţi pierdut contactul real cu cetăţenii? Ce interese apăraţi dumneavoastră şi partidul din care faceţi parte?
Vă reamintesc că până în prezent aţi condus această comună datorită cetăţenilor şi că trebuia să fiţi în slujba comunităţii şi nu împotriva ei. Dumneavoastră v-aţi întors împotriva noastră, prin faptul că aţi administrat prost această comună refuzându-ne drepturile garantate de Constituţie. Vă dau un sfat: nu mai încercaţi să manipulaţi cu aerul dvs. de filozof această comunitate, deoarece nu ne vom mai lăsa fraieriţi!
FLOCA NELU – Candidat la Consiliul Local al comunei Poiana Vadului (PRM)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan