Rămâi conectat

Actualitate

Starea comunei Poiana Vadului – între minciună şi adevăr

Publicat

în

Acum circa 8 ani, cetăţenii comunei Poiana Vadului au ales în fruntea comunei pe „marele gospodar” Avram llie, care a venit la putere pe uriaşul val de simpatie de care se bucura PDL. Acum, într-un dispreţ total faţă de cei ce l-au ales, domnul primar a început să nu mai asculte de glasul celor mulţi, deoarece ajuns în fruntea primăriei, nu mai are nevoie de sfatul nimănui.
A creat în jurul lui un scut aproape ermetic, foarte greu de penetrat. A ignorat alegătorii şi asta îl va costa extrem de mult. A greşit că nu a comunicat suficient şi nu a făcut o permanentă informare a cetăţenilor cu privire la justeţea acţiunilor sale. A greşit că a susţinut oameni care au dăunat imaginii comunei prin incompetenţa lor.
Timp de aproape 8 ani, alesul comunei nici nu a pomenit prin ziare de drumurile comunale şi săteşti, iar acum îşi smulge părul din cap de grija acestor drumuri desfundate de topirea zăpezilor. Spre exemplu, în articolul „Poiana Vadului – comuna cu cele mai bune drumuri vicinale”, din ziarul Unirea, primarul Avram llie face un bilanţ al mandatului său de 8 ani, prin care îşi atribuie multe „bile albe” referitoare la „guvernarea” sa. Din păcate pentru domnul primar, majoritatea dintre aceste „realizări” nu îi aparţin şi nu au necesitat aproape niciun efort pentru dânsul!
Exemple sunt multe! Reabilitarea drumurilor comunale şi săteşti nu a făcut-o dânsul, ci oamenii din cele 11 sate au pus banii lor pentru reparaţii şi deszăpezire; lăcaşul Bisericii Ortodoxe nu a fost reparat de domnul primar, ci de preotul Ioan Puiuleţ, cu contribuţia bănească şi în alimente a enoriaşilor şi nici măcar troiţa de pe „Dealul Barii” nu a făcut-o primarul, ci un cetăţean din Arad. Tot aşa, şcolile din cătune nu s-au desfiinţat, deşi chiar primarul a solicitat-o, deoarece a intervenit consilierul Toader Beniamin şi astfel elevii pot merge încă la şcolile din Păsteşti şi Morcăneşti.
Culmea este că primarul spune că a primit de la judeţul Cluj suprafaţa de 1391 ha de pădure din totalul de 3132 ha la care comuna Poiana Vadului are dreptul şi mai aşteaptă şi reconstituirea diferenţei de 1174 ha pădure. Matematica sa din birou nu se aseamănă cu cea din teritoriu deoarece 1391 ha + 1174 ha = 2565 ha şi nicidecum 3132 ha. Astfel, prin însăşi bunăvoinţa sa, recunoaşte că, fără ştirea Consiliului local şi a cetăţenilor, a înstrăinat ilegal către comunele Măguri Răcătău, Gârda şi OS Someşul Rece suprafaţa totală de 567 ha pădure.
Prin hotărârea nr.39 din 13. 09.2005, Consiliul local Poiana Vadului l-a împuternicit pe primar, la cererea sa, să facă toate demersurile necesare pe lângă autorităţi în vederea redobândirii dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere ce au aparţinut comunei şi de care aceasta a fost deposedată. Au trecut ani buni şi primarul nu a făcut niciun demers la Tribunal pentru obţinerea pădurii.
Domnule primar, vă informez că principala problemă a cetăţenilor este pădurea comunală. Oare ştiţi domnule primar că, în acest moment, Consiliul local al comunei Măguri Răcătău are intenţia de a face demersuri privind întabularea lor pe suprafaţa de pădure de 1741 ha pe care trebuia să o primim şi pentru care nu aţi depus acte doveditoare? Chiar dumneavoastră aţi menţionat în promisiunile electorale din 2004 că „pădurea este bunul cel mai de preţ pentru comună” şi aţi promis, dar în realitate aţi minţit, că veţi lua, citez „Măsuri urgente de preluare a pădurii comunale din munţii Făget-Negre-Dumitreasa, conform Legii 1/2000 de la Direcţia Silvică Cluj”. De ce nu aţi făcut demersuri de preluare a restului de pădure? De ce vă bateţi joc şi minţiţi cetăţenii acestei comune? De ce le luaţi dreptul de a trăi şi refuzaţi sprijinirea şi ajutorarea unor cetăţeni, care nu au alt venit şi încearcă şi ei să mănânce o pâine din repartizarea legală a materialului lemnos pe fiecare familie?
Tot în articolul din ziarul Unirea, menţionat mai sus, aţi promis că dacă locuitorii comunei vă vor da votul şi pentru al treilea mandat, veţi face multe alte lucruri. Ciudat este că aţi revenit cu aceleaşi promisiuni din 2004, pe care nu le-aţi rezolvat nici în prezent. Să nu mint, aţi făcut ceva în comună, şi anume construirea unei expoziţii etnografice, unde aţi angajat-o pe soţia dumneavoastră şi aţi administrat această comună împotriva intereselor cetăţenilor.
Nu vi se pare că aţi oprimat aceşti oameni şi nu i-aţi ascultat? Nu vi se pare că aţi pierdut contactul real cu cetăţenii? Ce interese apăraţi dumneavoastră şi partidul din care faceţi parte?
Vă reamintesc că până în prezent aţi condus această comună datorită cetăţenilor şi că trebuia să fiţi în slujba comunităţii şi nu împotriva ei. Dumneavoastră v-aţi întors împotriva noastră, prin faptul că aţi administrat prost această comună refuzându-ne drepturile garantate de Constituţie. Vă dau un sfat: nu mai încercaţi să manipulaţi cu aerul dvs. de filozof această comunitate, deoarece nu ne vom mai lăsa fraieriţi!
FLOCA NELU – Candidat la Consiliul Local al comunei Poiana Vadului (PRM)

Publicitate

Actualitate

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a vorbit, invitat la Radio UnireaFM, despre începutul noului an universitar în orașul Marii Uniri, precum și progresul pe care instituția l-a înregistrat de-a lungul a aproape 10 ani.

„Noi, ca și universitate, am ajuns un furnizor de resursă umană, pe primul loc pentru unele din companiile care își desfășoară activitatea în județul Alba. Ne dezvoltăm, iar acesta este un lucru bun. Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului Alba Iulia și a județului este dată de universitate.

Populația municipiului a crescut cu aproape 20 000 de locuitori în ultimii 10-12 ani. Avem companii specializate în anumite domenii care ne contactează pe noi, ca și universitate, cerându-ne oferte de resursă umană, pentru că doresc să vină, să se dezvolte aici, să își deschidă sucursale în Alba Iulia, toate acestea dezvoltându-se odată cu universitatea.

Electrica Furnizare Discount

Universitatea s-a dezvoltat, într-o perioadă grea pentru multe universități din România, extrem de mult și pot să vă dau aici câteva cifre. Dacă în 2012, în momentul în care am devenit rectorul acestei instituții, aveam în universitate circa 3700 de studenți, acum avem în jur de 6000 de studenți.

CITEȘTE ȘI: Începutul anului universitar 2021-2022 la UAB: Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 4 octombrie, în Piața Cetății

O perioadă în care, membre ale Consiliului Național al Rectorilor în 2012 erau circa 114 universități de stat și private, în momentul de față mai sunt circa 70-72, adică 40 de universități de stat și private au dispărut în această perioadă.”

De asemenea, rectorul universtității a mai apreciat și prezența masivă a studenților internaționali la înscrierile din fiecare an, precizând faptul că are în vedere suplimentarea locurilor destinate acestora.

„Bineînțeles, nu trebuie să neglijăm studenții internaționali, numărul lor crescând de la un an la altul și chiar ne gândim pentru anul următor să dublăm capacitatea de școlarizare, pentru că și anul acesta am avut cereri mult mai multe decât capacitatea pe care am avut-o aprobată de către Ministerul Educației pentru școlarizarea străinilor care vin în România.”, a transmis Daniel Breaz.

Reamintim că, festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022 se va organiza în data de 4 octombrie 2021, ora 12.00, în Piața Cetății din fața Universității.

Citește mai mult

Actualitate

STUDIU: Scădere dramatică a speranței de viață în Europa de Vest. Pandemia de COVID-19 a „lovit” mai tare ca cel de-al Doilea Război Mondial

Publicat

în

STUDIU: Scădere dramatică a speranței de viață în Europa de Vest. Pandemia de COVID-19 a „lovit” mai tare ca cel de-al Doilea Război Mondial

Ani de progrese au fost șterși de către pandemia de COVID-19, privind la speranța de viață, arată un studiu al Centrului Leverhulme pentru Științe Demografice din Oxford.

Cele mai mari scăderi ale speranței de viață s-au înregistrat în rândul bărbaților din SUA, cu un declin de 2,2 ani față de nivelul din 2019, urmat de bărbații lituanieni (1,7 ani).

Electrica Furnizare Discount

„Pentru țările din vestul Europei, cum ar fi printre altele Spania, Anglia și Țara Galilor, Italia, Belgia ultima dată când astfel de mari magnitudini de scădere a speranței de viață la naștere observate într-un singur an a fost doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, susține dr. José Manuel Aburto, co-autor al studiului.

Constatările sunt cuprinse într-o lucrare publicată în Jurnalul Internațional de Epidemiologie și analizează datele din 29 de țări pentru care au fost publicate înregistrările oficiale de deces pentru anul trecut. Dintre acestea, în 27 s-au înregistrat reduceri ale speranței de viață.

Săptămâna trecută, Office for National Statistics a estimat că speranța de viață a bărbaților din Marea Britanie a scăzut pentru prima dată în 40 de ani din cauza impactului Covid-19. Se așteaptă ca un băiat născut între 2018 și 2020 să trăiască până la 79 de ani, în scădere de la 79,2 pentru perioada 2015-17, potrivit ONS.

Aburto a spus că amploarea pierderilor speranței de viață a fost puternică în majoritatea țărilor studiate, 22 dintre ele suferind pierderi mai mari decât jumătate de an în 2020.

„Femeile din opt țări și bărbații din 11 țări au suferit pierderi mai mari de un an. Pentru a contextualiza, au fost necesari în medie 5,6 ani pentru ca aceste țări să realizeze o creștere cu un an a speranței de viață recent: progresele au fost anulate în cursul anului 2020 de Covid-19”

Bărbații au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață decât femeile din majoritatea celor 29 de țări. Cele mai multe reduceri ale speranței de viață în diferite țări au fost atribuite deceselor oficiale Covid, potrivit ziarului.

Dr. Ridhi Kashyap, un alt autor coproducător, a declarat că cercetătorii sunt conștienți de mai multe probleme legate de numărarea deceselor Covid, cum ar fi testarea inadecvată sau clasificarea greșită. Cu toate acestea, el a adăugat că „faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare, care este direct atribuibil Covid-19, arată cât de devastator a fost un șoc pentru multe țări”.

„Cerem urgent publicarea și disponibilitatea mai multor date dezagregate dintr-o gamă mai largă de țări, inclusiv țări cu venituri mici și medii, pentru a înțelege mai bine impactul pandemiei la nivel global”.

Estimările ONS de la începutul acestei luni au arătat variații între diferitele părți ale Regatului Unit în ceea ce privește speranța de viață, care se referă la vârsta medie la care ar trăi un nou-născut dacă ratele actuale de deces ar continua pentru întreaga lor viață.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Publicat

în

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Calendarul pentru dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură depusă de PSD, a fost stabilit în ședința de marți, 28 septembrie în Birourile Perlamente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Astfel, la propunerea PSD, s-a stabilit în unanimitate ca joi, 30 septembrie, la ora 14.00, să se citească în plenul reunit al celor două camere textul moțiunii de cenzură.

Votul pe moțiunea care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie, de la ora 12.00.

Electrica Furnizare Discount

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare