Proiectul „Tabere: Valori pentru mâine” a ajuns la final: 40 de copii și tineri din județul Alba au participat la tabere gratuite de dezvoltare personală
Proiectul „Tabere: Valori pentru mâine” a ajuns la final: 40 de copii și tineri din județul Alba au participat la tabere gratuite de dezvoltare personală
Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc a finalizat cu succes cea de-a doua ediție a proiectului „Tabere: Valori pentru Mâine”, desfășurat în perioada iulie-august 2024, la Centrul de Agrement Costești din județul Hunedoara. Proiectul a oferit celor 40 de copii și tineri din județul Alba oportunitatea de a participa la tabere de dezvoltare personală, axate pe optimizarea competențelor socio-emoționale și promovarea incluziunii sociale. Rezultatele au arătat o creștere cu 11,4% a competențelor socio-emoționale ale participanților și o creștere cu 10% a nivelului de conștientizare a importanței incluziunii persoanelor vulnerabile în societate.
Proiectul „Tabere: Valori pentru Mâine”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, a fost conceput pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare personală ale tinerilor, oferindu-le un mediu sigur și stimulant pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și emoționale. Participanții, atât din plasament, cât și din familii de origine, au beneficiat de un program complex care a inclus ateliere de consiliere psihologică de grup, psihoterapie, activități recreative și creative. Scopul principal a fost de a promova incluziunea și valorile morale.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
„Suntem mândri că am reușit să aducem împreună copii și tineri din diverse medii sociale în activități menite să dezvolte empatia și toleranța. Feedback-ul pozitiv primit din partea participanților ne încurajează să continuăm această inițiativă și în anii următori. Ne dorim ca fiecare participant să plece din aceste tabere nu doar cu amintiri plăcute, ci și cu abilități și cunoștințe care îi vor ajuta în viața de zi cu zi. Viziunea noastră este de a crea o comunitate inclusivă și solidară, în care fiecare tânăr să se simtă valorificat și susținut în dezvoltarea sa personală și socială”, a declarat Popescu Ioana-Mirela, psihoterapeut și președinte al Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc.
Echipa de organizatori și facilitatori a proiectului a fost formată din experți și profesioniști cu vastă experiență în dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor. Aceștia au asigurat implementarea eficientă a programului, oferind fiecărui participant atenție personalizată și sprijin emoțional pe tot parcursul taberelor.
Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc este o organizație care își desfășoară activitatea în domeniul social și educațional, în județele Sibiu și Alba. Din 2016 desfășurăm proiecte pentru copii, tineri și adulți, proiecte de dezvoltare personală, proiecte de consiliere și orientare în carieră, proiecte de formare și dezvoltare a competențelor adulților care lucrează în domeniul social sau educațional.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Restaurarea clădirii Cancelariei Mitropolitane Greco-Catolice şi amenajare Muzeul Bisericii Greco-Catolice din Blaj”
FOTO | Finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Restaurarea clădirii Cancelariei Mitropolitane Greco-Catolice şi amenajare Muzeul Bisericii Greco-Catolice din Blaj” Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a obţinut o finanţare nerambursabilă acordată de către Institutul Naţional al Patrimoniului prin programul Timbrul Monumentelor Istorice 2024 – sesiunea IV, subprogramul ‘Edificii de cult – Proiectare’, pentru Cancelaria Mitropolitană Greco-Catolică […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun