Rămâi conectat

Actualitate

19 – 20 august | COD PORTOCALIU și ROȘU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de până la 39 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 – 20 august | COD PORTOCALIU și ROȘU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de până la 39 de grade

ANM a emis luni, 19 august, noi atenționări cod galben, cod portocaliu și cod roșu de caniculă, în Alba și alte județe din țară, valabil până în 20 august.

Citește și: Cum va fi VREMEA în primele săptămâni de toamnă: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

COD GALBEN- 19 august

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

COD PORTOCALIU- 19 august

Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

COD ROȘU- 19 august

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN- 20 august

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU- 20 august

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

COD ROȘU- 20 august

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariații din domeniul silvic vor avea pensii cu 25% mai mici după noua lege: ”Se pierde un an la cinci ani lucrați”

Bera Larisa

Publicat

în

Salariații din domeniul silvic vor avea pensii cu 25% mai mici după noua lege: ”Se pierde un an la cinci ani lucrați” În urma intrării în vigoare a Legii privind sistemul public de pensii, peste 25.000 de salariaţi din domeniul silvic vor pierde substanţial la pensii, susţin sindicaliştii din acest sistem. Citește și: Motivul pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea