Rămâi conectat

Economie

Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026

Bera Larisa

Publicat

în

Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026

Creșterea impozitului pe proprietate, bazată pe un nou sistem de evaluare, se va amâna. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat într-un interviu pentru Profit.ro că implementarea sistemului „e-Proprietatea”, prevăzută inițial pentru 1 ianuarie 2025, va fi amânată până la începutul anului 2026.

Citește și: e-Proprietatea: Cum va schimba noul sistem digital evaluarea și impozitarea proprietăților în România

Sistemul „e-Proprietatea” are ca scop digitalizarea și modernizarea procesului de impozitare, permițând calcularea impozitului pe baza valorii reale de piață a imobilelor. Această schimbare ar putea conduce la creșteri semnificative ale impozitelor în zonele cu prețuri ridicate, cum ar fi București, Cluj sau Constanța, în timp ce în zonele cu dezvoltare economică mai redusă impozitele ar putea scădea.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) include acest sistem printre obiectivele sale, subliniind importanța digitalizării serviciilor publice. Cu toate acestea, Marcel Boloș a menționat că, având în vedere complexitatea implementării, termenul de finalizare este puțin probabil să fie respectat, fiind propus un nou termen de 1 ianuarie 2026.

Ministrul a asigurat că schimbările nu vor afecta modul în care proprietarii interacționează cu primăriile. Noul sistem va gestiona toate aspectele legate de impozitare, inclusiv declararea, calcularea și urmărirea plăților, fără a modifica interacțiunea directă cu autoritățile fiscale locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

INS raportează scumpiri mari în plin sezon estival: Inflația a ajuns la 5,42% în luna iulie 2024

Bera Larisa

Publicat

în

INS raportează scumpiri mari în plin sezon estival: Inflația a ajuns la 5,42% în luna iulie 2024 În plin sezon de concedii, românii se confruntă cu o nouă provocare economică: inflația a urcat la 5,42% în luna iulie 2024, comparativ cu 4,94% în iunie. Conform datelor recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), majorarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea