Rămâi conectat

Actualitate

Pensii 2024 | Cum se contestă deciziile de recalculare a pensiilor

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii 2024 | Cum se contestă deciziile de recalculare a pensiilor

Pensionarii care se simt nedreptățiți în urma recalculării pensiilor, pot contesta decizia de recalculare, afirmă preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu. Acesta le recomandă celor care se află în această situaţie să se adreseze iniţial caselor teritoriale, pentru a primi explicaţii cu privire la decizia de recalculare, înainte de a face contestaţie în instanţă, informează News.ro.

Citește și: PENSII 2024 | Peste 17% dintre pensionari nu vor beneficia de majorări după recalculare. Declarațiile Ministrului Muncii

„Noi nu plecăm de la premisa că pensiile au fost recalculate greşit. Eu am încredere în colegii mei că aceste decizii de recalculare sunt corect recalculate, dar dacă avem această eventuală posibilitate, sunt pârghii stabilite foarte clar de lege. Pe decizia de recalculare, acolo, jos, în subsol, există un termen în care această decizie poate fi contestată, dar eu consider că acest pas de contestare ar trebui să fie ultima soluţie”, a afirmat, miercuri, Daniel Baciu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că, începând de săptămâna viitoare, va fi suplimentat numărul salariaţilor la birourile de relaţii cu publicul de la casele teritoriale de pensii, tocmai pentru ca cei care au nelămuriri cu privire la modul în care le-au fost recalculate pensiile.

„Noi ne aşteptăm ca o mare parte dintre pensionari să vină să se intereseze cu privire la această decizie de recalculare, iar noi să fim cu toţii în măsură să oferim aceste relaţii tuturor. Deci trebuie făcută o minimă procedură prealabilă anume de a te interesa de ceea ce înseamnă această decizie de recalculare la Casa teritorială de Pensii, fie printr-o audienţă la directorul instituţiei, fie prin birourile de relaţii cu publicul şi ca ultimă soluţie aş vedea eu această posibilitate de a merge în instanţă”, a explicat şeful Casei de Pensii.

Baciu a explicat că cele mai mari majorări de pensii se vor înregistrat n cazul celor care au muncit şi au cotizat o lungă perioadă de timp şi care s-au pensionat înainte de anul 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Operațiunea trebuie să se încheie până la sfârșitul lunii august

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Operațiunea trebuie să se încheie până la sfârșitul lunii august Poșta Română a anunțat vineri, 16 august, că va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară, operațiunea trebuind să fie finalizată până la sfârșitul lunii august. Peste 3,8 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea