Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | Apă cu miros de fecale în Micești. Locuitorii din zonă, revoltați: „După două spălări cu apă curată și săpun, încă miroase mâna a canal”

Bera Larisa

Publicat

în

ȘTIREA TA | Apă cu miros de fecale în Micești. Locuitorii din zonă, revoltați: „După două spălări cu apă curată și săpun, încă miroase mâna a canal”

Locuitorii din zona groape din Micești, mai exact pe strada Dealului și Șesuri, se confruntă cu o problemă revoltătoare în ceea ce privește apa potabilă. Aceasta are un miros insuportabil de fecale, ceea ce indică faptul că apa poate fi contaminată.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică

Cazul a fost semnalat de un locuitor din zonă, miercuri dimineața, care a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că mirosul persită de marți seara de la ora 21.30: „După două spălări cu apă curată și săpun, încă miroase mâna a canal”.

Cetățenii sunt indignați și spun că apa ar putea fi infestată, ceea ce ridică semne de întrebare privind calitatea și siguranța acesteia pentru consumul zilnic: ” Cine este răspunzător și cine o să igienizeze conducta de apă potabilă?” se întreabă un locuitor din zona afectată.

Potrivit declarațiilor reprezentanților SC APA CTTA SA Sucursala Alba Iulia, problema ar fi apărut după ce în zona respectivă au fost executate lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă. „Nu a fost oprită furnizarea de apă potabilă, deoarece asta ar fi însemnat ca tot cartierul să rămână fără apă. Colegii mei sunt prezenți la fața locului, au fost preluate probe de laborator și urmează să se vadă rezultatul analizelor. Apa are într-adevăr un miros ciudat, iar cercetările continuă pentru a se stabili cauza exactă” a declarat Daniela Baciu.

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează în 14.08.2024 că, în urma racordării ilegale a unor rețele noi de apă în cartierul Orizont din municipiul Alba Iulia, lucrare executată de către constructorul care efectueaza extinderea rețelei de apă și de canalizare în acest cartier, și în urma unor sesizări ale consumatorilor, s-au constatat modificări ale parametrilor apei potabile (culoare și miros) în cartierul Orizont și străzile adiacente.

Angajații societății sunt în teren pentru a purja (goli) rețelele de apă potabilă și a preleva probe de laborator, în scopul remedierii acestei probleme.

Rugăm consumatorii din această zonă ca în următoarele 48 de ore să folosească apa doar în scop menajer.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258810521, 0258810463, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică Un șacal a fost filmat recent de camerele de supraveghere pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Aiud. Animalul a fost surprins în mai multe ipostaze, chiar în timp ce fugărește o pisică. Mai multe fotografii și înregistrări video au fost postate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea