Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Aparat de terapie neuromotorie asistată robotic, unic în județ și singurul de acest gen în țară, în dotarea unui centru de recuperare din Alba: Poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparat de terapie neuromotorie asistată robotic, unic în județ și singurul de acest gen în țară, în dotarea unui centru de recuperare din Alba: Poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți

Centrul de recuperare pentru copii din cadrul Asociației ”Un pas înainte Alexandra” din Aiud a fost dotat cu cel mai nou robot pentru terapie neuromotorie asistată robotic – Lokomat Pro Combo de la compania Hocoma, unul din cei mai mari producători de astfel de echipamente, cu sediul în Elveția.

Centrul devine astfel singurul din țară cu acest gen de aparat, care poate acomoda atât copii, cât și adulți, Aiudul ajungând astfel pe harta recuperării medicale robotizate din România.

”Sunt puține centre în țară unde există roboți pentru recuperare locomotorie, majoritatea fiind pentru adulți. Pentru copii, mai există doar la București, iar acum, datorită aparatului montat în centrul nostru, vestul țării poate beneficia de acest gen de recuperare pentru copii, asistată robotic.

Investiția a fost realizată cu ajutorul parțial al unor fonduri obținute prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, restul fiind contribuție proprie.

Ne bucurăm din suflet că începând de acum, medicii și specialiștii noștri vor putea include în terapiile recomandate pentru pacienții care ne calcă pragul, și acest gen de terapie.

Alături de acest aparat, am achiziționat și un sistem robotizat de recuperare a membrelor superioare, și un exoschelet motorizat, pentru pacienții care își pot susține singuri greutatea corporală și pot exersa mersul, acestea din urmă pentru centrul de recuperare adulți din Aiud.

Robotul pentru terapie neuromotorie – Lokomat Pro Combo a intrat în dotarea Centrului de recuperare pentru copii care funcționează în cadrul parteneriatului încheiat între Primăria municipiului Aiud și Asociația ”Un pas înainte Alexandra”.

Încheiat în 2017, parteneriatul și-a propus diversificarea și creșterea calității serviciilor medicale din cadrul centrului, ceea ce s-a și întâmplat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Cugir: Un bărbat de 59 de ani a DECEDAT după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Cugir: Un bărbat de 59 de ani a DECEDAT după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc din oraș Un bărbat de 59 de ani, din Cugir, a decedat marți după-masa după ce a căzut de la etajul 4 al unui imobil din oraș. Citește și: VIDEO | Un tânăr […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea