Rămâi conectat

Politică Administrație

Monumentului Unirii din Alba Iulia va trece în administrarea Primăriei din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Monumentului Unirii din Alba Iulia va trece în administrarea Primăriei din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii

Monumentului Unirii din Alba Iulia va trece în administrarea Primăriei. În prezent, monumentul se află în administrarea Ministerului Culturii.

Monumentul s-a degradat constant în cei 5 ani de când a fost inaugurat, autoritățile locale neputând executa lucrări de întreținere sau reparații, acesta aflându-se în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii.

Citește și: Monumentul Unirii din Alba Iulia va fi dat primăriei. Raluca Turcan: ”Să aibă mai multă grijă de el”

”Ceea ce trebuia să se întâmple, se va întâmpla. Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României de săptămâna aceasta se va afla și Proiectul de Hotărâre privind trecerea ”Monumentului Unirii” din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii în domeniul public al Municipiului Alba Iulia.

În acest fel, vom putea îngriji și întreține acest monument-simbol în mod eficient și la timp, astfel încât albaiulienii și turiștii să-l poată aprecia cum se cuvine”, a scris Gabriel Pleșa pe Facebook.

Monumentul, considerat simbol important la 100 de ani de la Marea Unire, este construit din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” întoarse. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

În 1993, în cadrul unui program iniţiat de Ministerul Culturii, a fost organizat un concurs naţional de creaţie pentru ridicarea Monumentului Unităţii Naţionale, fiind declarată câştigătoare macheta prezentată de sculptorul Mihai Buculei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Legea PSD care protejează românii împotriva practicilor abuzive ale IFN-urilor a fost promulgată

Bera Larisa

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Legea PSD care protejează românii împotriva practicilor abuzive ale IFN-urilor a fost promulgată Legea PSD, care are ca scop protejarea românilor împotriva practicilor abuzive ale instituțiilor financiare nebancare (IFN-uri), a fost promulgată de președintele României. Potrivit actului normativ, care a fost inițiat de colegul meu senatorul PSD Daniel Zamfir și susținut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea