Rămâi conectat

Economie

Reduceri de impozit pentru părinții care plătesc meditații: Măsura ar putea intra în vigoare de anul viitor

Bera Larisa

Publicat

în

Reduceri de impozit pentru părinții care plătesc meditații: Măsura ar putea intra în vigoare de anul viitor

Părinții care cheltuie bani pe meditații pentru copiii lor vor putea beneficia de reduceri de impozit, conform unei noi măsuri propuse. Această facilitate va fi disponibilă doar dacă părinții prezintă bonuri fiscale sau chitanțe emise de profesori.

Citește și: Schimbări fiscale majore după alegeri: Impozitare progresivă, eliminarea facilităților în IT și reduceri ale burselor pentru elevi

Criticile nu au întârziat să apară: mulți părinți consideră că, în loc să se acorde reduceri, ar trebui să se reformeze sistemul educațional astfel încât să elimine necesitatea meditațiilor. Ei argumentează că, în prezent, orele de la școală sunt insuficiente și că elevii nu sunt pregătiți corespunzător pentru examene, ceea ce îi obligă pe părinți să recurgă la meditații suplimentare.

De asemenea, părinții sunt nemulțumiți de valoarea redusă a reducerii de impozit, estimată între 170 și 200 de lei pe an. Aceasta este considerată mică în comparație cu sumele semnificative plătite anual pentru meditații.

Un alt aspect al propunerii este că profesorii vor fi obligați să își declare veniturile obținute din meditații, iar părinții vor trebui să demonstreze plata acestor ore suplimentare prin documente justificative.

Guvernul speră că, prin această măsură, va aduna fonduri suplimentare pentru buget și va ajuta la menținerea deficitului bugetar sub control. Măsura este parte a unui pachet fiscal bugetar care va fi prezentat Comisiei Europene în toamnă și se preconizează că va intra în vigoare la începutul anului viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Guvernul propune reducerea taxelor pe muncă: Ce economii pot face românii prin deduceri fiscale

Bera Larisa

Publicat

în

Guvernul propune reducerea taxelor pe muncă: Ce economii pot face românii prin deduceri fiscale Guvernul intenționează să implementeze măsuri pentru reducerea taxării pe muncă, dar nu prin scăderea impozitului pe venit, ci prin acordarea de deduceri fiscale. Citește și: Autoritățile pregătesc noi taxe: TVA ar putea crește la 21% în 2025. Scenarii în discuție Aceste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea