Rămâi conectat

Curier Județean

Cardul național de sănătate se digitalizează: Provocări și reacții în rândul medicilor

Bera Larisa

Publicat

în

Cardul național de sănătate se digitalizează: Provocări și reacții în rândul medicilor

Cardul național de sănătate va fi disponibil și în format digital, asemănător unui card bancar, aducând o schimbare semnificativă pentru pacienți. Aceasta mutare ar trebui să simplifice procedurile pentru utilizatori, dar medicii se confruntă cu probleme majore legate de erorile sistemului.

Citește și: Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Cardul național de sănătate va putea fi utilizat și pe telefon, dar medicii nu sunt convinși de beneficiile acestei schimbări din cauza frecventelor erori de sistem. „În fiecare zi de luni este o provocare, iar vinerea problemele reapar. Sistemul este adesea inaccesibil, iar serviciile nu se validează. Nu putem verifica asigurarea pacienților sau elibera rețete online,” a declarat un medic de familie pentru Antena 3.

Medicii de familie se tem că tranziția către cardul online va aduce costuri suplimentare, deoarece vor avea nevoie de echipamente noi pentru citirea cardului digital, echipamente care nu sunt furnizate de stat și sunt achiziționate din bugetul cabinetelor.

„Citirea cardului necesită un dispozitiv pe care nu-l avem în prezent. Dispozitivele actuale sunt doar pentru carduri fizice și sunt cumpărate pe cheltuiala noastră,” a adăugat medicul.

Opinile sunt împărțite: tinerii sunt încântați de digitalizare, în timp ce vârstnicii preferă cardul fizic. „Pentru persoanele în vârstă, cardul fizic va rămâne disponibil până când se va implementa la nivel național cartea electronică pentru toți cetățenii,” a menționat Liviu Popescu, director al departamentului IT din cadrul CNAS.

Cardul de sănătate digital va fi utilizat în continuare pentru accesarea serviciilor medicale și farmaceutice de către asigurați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Molnar Bianca, albaiulianca șefă de promoție a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Basarab I” din Pitești. Ce medie a avut absolventa

Bera Larisa

Publicat

în

Molnar Bianca, albaiulianca șefă de promoție a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Basarab I” din Pitești. Ce medie a avut absolventa Pe 26 iulie, emoțiile au fost la înălțime pentru cei 430 de absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Basarab I” din Pitești, care au marcat finalul unei etape importante […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea