Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sărbatoare 28 iulie 2024 | Ce sfinți se amintesc astăzi

Bera Larisa

Publicat

în

Sărbatoare 28 iulie 2024 | Ce sfinți se amintesc astăzi

Pe 28 iulie, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Apostoli și Diaconi Prohor, Nicanor, Timon și Parmena.

Acești patru ucenici ai Mântuitorului au fost desemnați de Sfinții Apostoli să îndeplinească slujirea diaconiei în comunitatea primilor creștini. Împreună cu alți trei bărbați, Ștefan, Filip și Nicolae Antiohianul, ei au fost aleși pentru caracterul lor plin de Sfântul Duh și înțelepciune. Sfinții Apostoli s-au rugat și le-au impus mâinile, consacrându-i astfel ca diaconi.

Printre cei șapte diaconi, pomenirea Sfântului Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan se face pe 27 decembrie, iar a Sfântului Filip pe 11 octombrie. În această zi, sunt sărbătoriți doar cei patru diaconi rămași, cu excepția Sfântului Nicolae, care nu este inclus în calendarul de astăzi.

Toți cei patru au fost martirizați în timp ce propovăduiau credința în diferite locuri.

Sfântul Prohor a fost episcop al cetății Nicomidia din Bitinia înainte de Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. După Adormirea Maicii Domnului, a fost adus la Ierusalim prin puterea divină și a rămas alături de Sfântul Ioan Evanghelistul, cu care a fost exilat pe insula Patmos. A suferit moarte martirică în Antiohia, fiind ucis de necredincioși pentru predica sa despre Hristos.

Sfântul Nicanor a fost ucis împreună cu două mii de oameni din Ierusalim, în ziua în care a fost omorât cu pietre și Sfântul Ștefan, conform relatărilor din Faptele Apostolilor.

Sfântul Timon a fost numit episcop al cetății Vostrichia din Arabia de către Sfinții Apostoli. A murit martir, fiind aruncat într-un cuptor încins. Deși a supraviețuit focului, a fost ulterior răstignit pe cruce.

Sfântul Parmena a murit în timpul în care era alături de apostoli. Sfârșitul său martiric a avut loc sub privirea apostolilor, care l-au îngropat cu mare tristețe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945

Bera Larisa

Publicat

în

27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945 Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este una dintre cele 16 agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 de 20 de state care au creat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea