Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Maestrul Liviu Burz, moment emoționant în Cetatea Alba Carolina: ”Din Țara Moților noi am venit”, cântec-simbol în anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maestrul Liviu Burz, moment emoționant în Cetatea Alba Carolina: ”Din Țara Moților noi am venit”, cântec-simbol în anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu

Maestrul Liviu Burz, artistul, care a dus folclorul românesc la Opera de Stat din Viena, a susținut marți un moment emoționant în Cetatea Alba Carolina, interpretând la Poarta a III-a, un cântec-simbol pentru anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu.

Citește și: FOTO VIDEO| Recital de excepție al maestrului Liviu Burz, în prima seară a „Zilelor orașului Câmpeni”

Maestrul Liviu Burz cu vioara – tenor al Operei de Stat din Viena – originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a revenit cu drag la Alba Iulia să cânte cu vioara și vocea despre locurile natale un cântec de suflet, dedicat eroului neamului Craiul Munților – Avram Iancu. Alături de el au fost Răzvan Roșu, Daniel Blaga și Petrică Zele.

”În anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu, am ținut să interpretăm un cântec-simbol la Cetatea Românilor din Alba Iulia. Am trăit clipe de emoție și de un patriotism veritabil!”,, a transmis tenorul.

Liviu Burz (49 de ani) este din Câmpeni, județul Alba și este unul dintre celei mai prestigioase opere din lume – Opera de Stat din Viena. Chiar și în capitala imperială a valsului, românul a promovat folclorul românesc, despre care spune că îl ia peste tot în lume pentru că „stilul stufletului este folclorul”.

Datorită lui Liviu Burz, muzica populară românească a putut fi auzită pentru prima dată în capitala Austriei cu ocazia retragerii directorului Operei Ioan Hollender, tot român la origine.

Atunci, Liviu Burz a susţinut, în premieră, un recital de folclor românesc la cel mai prestigios bal – „Balul Operei” din Viena. Însă rolurile interpretate de el, în calitate de angajat permanent al instituţiei, sunt diverse – Contele Vaudemont în opera „Vecerniile siciliene” de G. Verdi, Un soldat în opera „Jerusalem” de G. Verdi, Capadecier în opera „Salomea” de R. Strauss, un deputat în opera „Don Carlo” de G. Verdi, un ofiţer în opera „Wilhelm Tell” de G. Rossini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe DN 67 C Transalpina: O persoană rănită după impactul dintre două mașini la ieșire din Căpâlna înspre Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN 67 C Transalpina: O persoană rănită după impactul dintre două mașini la ieșire din Căpâlna înspre Șugag Un accident rutier a avut loc marți după-masa, în jurul orei 18.30, pe DN 67 C – Transalpina, la ieșire din Căpâlna înspre Șugag. Citește și: FOTO | Accident MORTAL pe DN 15: Două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea