Rămâi conectat

Actualitate

Dacia Sandero domină piața auto europeană: A devenit cea mai vândută mașină în prima jumătate a anului 2024, depășind Tesla Model Y

Bera Larisa

Publicat

în

Dacia Sandero domină piața auto europeană: A devenit cea mai vândută mașină în prima jumătate a anului 2024, depășind Tesla Model Y

Dacia Sandero rămâne un actor principal pe piața auto europeană. Hatchback-ul fabricat la Mioveni a ajuns să fie, în mod oficial, cea mai vândută mașină din Europa, întrecând Tesla Model Y.

Citește și: 11 mai 1968: A început construcția primului autoturism românesc, Dacia

În primele șase luni ale anului 2024, Dacia Sandero s-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor auto din Europa, urmată de Volkswagen Golf pe locul doi și Renault Clio pe locul trei. Tesla Model Y, care a fost liderul vânzărilor globale anul trecut, a ocupat locul opt în Europa, conform datelor furnizate de Jato Dynamics și citate de ProMotor.

În prima jumătate a anului 2024, Dacia Sandero a înregistrat 143.596 de unități vândute, ceea ce reprezintă o creștere de 16% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. În schimb, Tesla Model Y, care a fost pe primul loc anul trecut, a înregistrat o scădere de 26% a vânzărilor, ajungând la 101.181 de unități vândute.

În privința preferințelor clienților europeni, Volkswagen a fost cea mai populară marcă în primele șase luni ale anului, cu 700.000 de mașini vândute. Toyota s-a clasat pe locul doi, iar BMW pe locul trei, ambele înregistrând aproape 400.000 de unități vândute.

Deși Sandero este cea mai vândută mașină din Europa, Dacia se situează pe locul nouă în clasamentul mărcilor, urmată de Hyundai, care ocupă locul zece cu 280.053 de unități vândute.

În prima jumătate a anului 2024, înmatriculările de mașini electrice de la mărcile chineze au ajuns la 70.000 de unități, marcând o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului precedent. Cota lor de piață pentru mașini electrice a crescut de la 5,97% la 7,37%. Aceasta a fost a treia cea mai mare creștere a cotei de piață, după Volvo-Polestar (+2,9 puncte) și BMW Group (+2,2 puncte). MG 4 a fost cel mai bine vândut model electric al unui brand chinez, cu 31.000 de unități vândute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

REZULTATE titularizare 2024 în Alba: Un singur candidat a obținut nota 10

Bera Larisa

Publicat

în

REZULTATE titularizare 2024 în Alba: Un singur candidat a obținut nota 10 Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare în Învățământ 2024 au fost afișate marți, 23 iulie, potrivit calendarului oficial. În județul Alba, un singur candidat a obținut nota 10. Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea