Rămâi conectat

Curier Județean

Vouchere sociale 2024: Suplimentarea bugetului pentru tranșa din luna august

Bera Larisa

Publicat

în

Vouchere sociale 2024: Suplimentarea bugetului pentru tranșa din luna august

În ședința de guvern din 18 iulie, guvernul României a aprobat o nouă hotărâre pentru suplimentarea bugetului destinat sprijinului persoanelor defavorizate. În cadrul ședinței, s-a dezbătut tema alocării de fonduri suplimentare din Fondul de rezervă bugetară pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Decizia are ca scop finanțarea Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, care vizează reducerea sărăciei și sprijinirea grupurilor vulnerabile.

Citește și: Vouchere sociale 2024: Schimbări de eligibilitate și proceduri pentru beneficiari

Conform Hotărârii Guvernului nr. 115/2023, tichetele sociale pe suport electronic pentru alimente și mese calde vor continua să fie oferite în perioada 2024-2027. În anul 2024, valoarea nominală a tichetelor va fi de 250 lei, distribuită o dată la două luni. În perioada 2025-2027, valoarea va fi redusă la 125 lei, acordată o dată la șase luni.

Pentru anul 2024, se estimează că valoarea totală a sprijinului va fi de aproximativ 646 milioane lei, beneficiind de acest ajutor aproximativ 2.584.000 persoane defavorizate. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a alocat deja trei tranșe de sprijin pentru lunile februarie, aprilie și iunie.

Decizia de a aloca fonduri suplimentare este crucială pentru a asigura finanțarea necesară pentru tranșa de tichete sociale din luna august, având în vedere deficitul de finanțare de la nivelul ministerului. Această măsură face parte din eforturile constante ale Guvernului de a combate sărăcia extremă și de a întări coeziunea socială prin intermediul programelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

În noul HG se prevede că: „Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene pe anul 2024 cu suma de 646.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, reprezentând credite bugetare la cap. 51.01 Autorități publice şi acţiuni externe”, titlul 56 Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”, în vederea asigurării necesarului de finanțare de la bugetul de stat pentru implementarea măsurii de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024 2027, prin acordarea tranșei din luna august a sprijinului material sub forma tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde potrivit Ordonantei de urgentă a Guvernului nr.115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările si completările ulterioare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

PENSII 2024: Documentul esențial care trebuie trimis la CNPP pentru a nu risca pierderea veniturilor

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024: Documentul esențial care trebuie trimis la CNPP pentru a nu risca pierderea veniturilor Românii trebuie să fie atenți la anumite obligații atunci când ies la pensie. Unii dintre ei riscă să-și piardă pensia dacă nu trimit, la fiecare șase luni, un document esențial. Pensionarii care locuiesc în altă țară trebuie să transmită, de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea