Rămâi conectat

Oameni şi locuri

VIDEO | Aurel Voicu, cel mai vârstnic absolvent din România, despre viața de student la aproape 90 de ani: ”Este o mândrie și o provocare. Toate la timpul lor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aurel Voicu, cel mai vârstnic absolvent din România, despre viața de student la aproape 90 de ani: ”Este o mândrie și o provocare. Toate la timpul lor”

Voicu Aurel, fostul primar al oraș;ului Cugir a devenit recent cel mai vârstnic absolvent din România, la aproape 90 de ani. Acesta a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și și-a susținut dizertația în urmă cu câteva săptămâni.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se mândrește cu cel mai vârstnic absolvent din România și anume cugireanul Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, care este terminat masteratul la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

Citește și: Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, absolvent la aproape 90 de ani: Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Vârstnicul, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, a povestit pentru ziarulunirea.ro ce anume l-a determinat să își continue studiile la o vârstă așa de înaintată. Acesta povestește că s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului, iar pentru a putea colabora legal, dar și pentru a-și aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde a studiat timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Citește și: Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani

Fostul edil nu numai că a absolvit la vârsta de 89 de ani, dar a făcut-o și cu o medie foarte mare, 8,33. Acesta mărturisește că nu i-a fost ușor tot timpul, cea mai mare provocare fiind cursurile care s-au ținut online, dar este mândru că s-a descurcat.

YouTube video

Aurel Voicu spune că a avut și o restanță, la materia ”Arme albe”, în primul semestrul din anul I: ”Am avut greutăți în obținerea celor care le aveam în muzeu sau puteam să le reproduc. Am făcut un arc de competiție și un buzdugan, pe care le-am dat profesorului care a zis că le țin la universitate, la expoziția proprie”, povestește absolventul.

Bărbatul mai spune că a fost susținut de către colegi, care l-au încurajat, iar el a fost un exemplu pentru ei. Generațiilor tinere, Aurel Voicu le transmite că toate se întâmplă la timpul: ”Este extrem de greu, dar trebuie să fi util comunității, nu numai pentru tine. Faci la timpul tău și în așa fel încât să rămână pentru posteritate, pentru comunitatea în care trăiești”.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir.

Este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

Iulia Adriana Oana Badea, primar al orașului Aiud, inclusă în TOP 100 FEMEI DE SUCCES de revista Capital

Bera Larisa

Publicat

în

Iulia Adriana Oana Badea, primar al orașului Aiud, inclusă în TOP 100 FEMEI DE SUCCES de revista Capital Revista Capital premiază femeile care fac performanță în România în cadrul Galei Capital Femei de Succes. Pentru ediția din 2024, evenimentul a avut loc pe 20 iunie, la ONE Club București și a reunit femei lider din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea