Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat de 44 de ani din Alba Iulia a MURIT înecat la Eforie Nord: S-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu, care interzice scăldatul

Bera Larisa

Publicat

în

Un bărbat de 44 de ani din Alba Iulia a MURIT înecat la Eforie Nord: S-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu, care interzice scăldatul

Un bărbat din Alba s-a înecat joi seară, în stațiunea Eforie Nord, după ce a fot avertizat de mai multe ori pe parcursul zilei de salvamari să nu se arunce în valuri.

Citește și: UPDATE | Accident MORTAL la Ciuruleasa: Un tânăr de 33 de ani a DECEDAT după ce s-a răsturnat cu tractorul

Tragedia s-a întâmplat pe plaja Roxi, din Eforie Nord, joi seară. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au intervenit rapid, însă bărbatul a fost declarat decedat.

Turistul de 44 de ani, din Alba Iulia a fost scos inconștient la mal de salvamari. Asta după ce toată ziua salvamarii l-au avertizat și l-au scos din apă de mai multe ori.

Joi, pe această plajă a fost arborat steagul roșu, care interzice scăldatul. Cu toate acestea, bărbatul a intrat în valuri după ce salvamarii își terminaseră programul de lucru, cu un colac. Soția sa a fost cea care a dat alarma.

„Omul acesta toată ziua s-a distrat, la propriu, a făcut ce a vrut, a fost scos din apă o dată, la plecare unul dintre salvamari i-a spus când s-a terminat programul vezi, aveţi grijă, mai sunt 20 de minute, noi o să plecăm acasă, să nu mai intraţi că este pericol. Și salvamarul de pe jet l-a avertizat! Da, toată lumea, dar ştiţi cum e, când omul o cauta… am făcut tot ce am putut!”, a precizat Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie, pentru Știrile ProTV.

Unul din salvamarii care se pregătea să plece acasă l-a găsit pe bărbat pe fundul mării. Au fost executate manevrele de resuscitare și s-a intervenit cu un elicopter SMURD, însă turistul nu a mai putut fi salvat.

Salvamarii au atras din nou atenția asupra curenților periculoși și a gropilor adânci care se pot forma la mal. După lucrările de lărgire a plajelor, la mal relieful subacvatic se află într-un proces continuu de schimbare, avertizează inginerii de mediu. Au apărut gropi adânci de până la 12 metri. Reamintim că un tânăr de 23 de ani a fost găsit mort într-o astfel de groapă, la Neptun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ

Bera Larisa

Publicat

în

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ Cătelușa Golden Retriver, Yukanna, a fost găsită vineri seara. Aceasta a fost dată dispărută joi, în zona Galda de Sus. Citește și: FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea