Rămâi conectat

Curier Județean

Cugireanul Aurel Voicu, cel mai în vârstă absolvent din România, invitat în emisiunea „La Măruță” de la PRO TV: „E lucru mare să apari la televizor”

Bera Larisa

Publicat

în

Cugireanul Aurel Voicu, cel mai în vârstă absolvent din România, invitat în emisiunea „La Măruță” de la PRO TV: „E lucru mare să apari la televizor”

Astăzi, la ora 15:00, inginerul Aurel Voicu din Cugir a fost prezent la emisiunea în direct „La Măruță” de la PRO TV. Cel mai vârstnic absolvent  din România a fost student al Universității „1 Decembrie 1989” din Alba Iulia.  Acesta a discutat despre experiența sa de student și absolvent de master la vârsta de 89 de ani.

Citește și: Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, absolvent la aproape 90 de ani: Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Fost primar și viceprimar în Cugir timp de 12 ani, Aurel Voicu a demonstrat telespectatorilor că vârsta nu este un impediment în parcursul academic. Recent absolvent al masteratului la Facultatea de Istorie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, el a susținut lucrarea de disertație cu titlul „Monumentele de for public, dovezi istorice ale culturii locale”, având o legătură directă cu comunitatea sa.

În calitate de președinte al asociației „Pro Cugir”, Voicu a fost implicat în amplasarea monumentelor istorice în orașul său. În emisiune, e a discutat despre cum a fost admis la studii „fără plată”, despre experiența cursurilor online, precum și despre activitatea sa în administrația locală și la Uzina Mecanică din Cugir.

În cei doi ani de master nu am lipsit niciodată. Am avut o singură restanță în anul I, din cauză că nu am înțeles cum să mă prezint la un anumit seminar. La data susținerii examenului de disertație profesorii mi-au apreciat lucrarea” a declarat seniorul în emisiune.

Întrebat ce face pentru a se menține în formă la această vârstă, inginerul a declarat că în fiecare dimineța face 30 de minute de sport și are o dietă echilibrată.  De asemenea, dânsul pune accent și pe timpul petrecut cu familia, pe credință și pe activitățile din cadrul primăriei de la Cugir.

Aurel Voicu este căsătorit de 60 de ani și a vorbit cu lacrimi în ochi despre soția sa și despre nepoți, cu care se mândrește. De asemenea, acesta a transmis un mesaj pentru tinerii care au urmărit emisiunea: „Să învățați la vreme! Mai târziu este mai greu.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea