Rămâi conectat

Actualitate

Pensii 2024 | Creștere ”spectaculoasă” a pensiilor, cu 1 LEU, în luna iunie, față de mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Creștere ”spectaculoasă” a pensiilor, cu 1 LEU, în luna iunie, față de mai

Potrivit Casei Naționale de Pensii, pensia medie a crescut cu doar un leu în luna iunie, față de luna mai, ajungând la 2.250 lei, un venit prea mic pentru a acoperi cheltuielile aferente unui trai decent.

în timp ce românii așteaptă să vadă câți bani primesc după marea recalculare a pensiilor, datele arată că veniturile rămân la un nivel mai mic față de cheltuieli și prețurile de la raft. Potrivit Casei Naționale de Pensii, pensia medie din sistemul public a ajuns în luna iunie la 2.250 lei și a crescut cu doar un leu față de luna precedentă.

Cei peste un milion de români, care primesc pensia minimă, beneficiază, după indexarea de la începutul anului, de un venit lunar de 1.281 lei, o sumă foarte mică, raportată la coșul minim de consum. De asemenea, pensia medie din sistemul public a ajuns în luna iunie la 2.250 lei, o creștere de un leu, comparativ cu luna, când venitul era de 2.249 lei.

Citește și: PENSII 2024 | Vechimea necesară pentru a primi 1.000 lei în plus la PENSIE. Importanța grupelor de muncă în recalculare

3,8 milioane de pensionari din totalul de 4,7 milioane de pensionari s-au pensionat peste limita de vârstă. În cazul celor care au decis să stea mai mult în câmpul muncii, pensia medie a fost de puțin peste 2.500 lei. Românii pensionați anticipat parțial beneficiază de o pensie medie, ce a depășit pragul de 2.200 lei, însă este în continuare un venit destul de mic.

Din păcate, cei care primesc cei mai puțini bani sunt românii pensionați pe grad de invaliditate, adică peste 392.000 de români.

Aceștia beneficiază de o pensie medie de aproximativ 950 lei. Românii care primesc pensie de urmaș, undeva la 450.000 de cetățenii, au o pensie medie de 1.178 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Circulația pe Valea Oltului, ÎNCHISĂ, timp de o lună, de mâine, 8 iulie 2024. Care sunt variantele ocolitoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Circulația pe Valea Oltului, ÎNCHISĂ, timp de o lună, de mâine, 8 iulie 2024. Care sunt variantele ocolitoare Circulaţia rutieră va fi închisă de mâine, zilnic între orele 6:00 şi 20:00, pe Drumul Naţional 7, Valea Oltului, pe o porţiune de 8 kilometri, între Boiţa şi Lazaret. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea