Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului
Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului
A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul.
Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: Acestea gândesc, aud și au amintiri
Societatea Americană de Chimie a raportat că această inovație ar putea fi utilizată în mașini și clădiri, având potențialul de a revoluționa industria. Studiile sunt încă la început, dar optimismul americanilor este susținut de progresele înregistrate, conform Sciencedirect.
Potrivit unui comunicat de presă al Societății Americane de Chimie, o nouă tehnologie bazată pe membrane inovatoare de origine vegetală promite să răcească clădiri și vehicule atunci când sunt expuse la soare, fără a necesita energie suplimentară. Deși cercetarea se află încă într-o fază incipientă, echipa este optimistă că în viitor va putea menține structuri întregi „la rece” doar prin utilizarea acestor materiale.
Dr. Silvia Vignolini, cercetător principal al proiectului, a explicat că pentru a crea materiale care să rămână mai reci decât temperatura ambiantă în timpul zilei, este esențial ca acestea să reflecte lumina soarelui și să nu o absoarbă, prevenind astfel transformarea luminii în căldură. Ea a menționat că există deja câteva materiale cu această capacitate. Sistemul de răcire revoluționar este preconizat să fie disponibil în diverse texturi și culori, deși momentul exact al lansării nu a fost încă stabilit.
Echipa de cercetare a realizat deja „filme” de răcire în nuanțe de albastru, verde și roșu, care au menținut o temperatură cu aproximativ 2,5 grade Celsius mai scăzută decât mediul înconjurător. Un metru pătrat din această membrană poate genera mai mult de 120 de wați de putere de răcire, comparabilă cu performanța multor unități de aer condiționat. În prezent, cercetătorii lucrează la îmbunătățirea funcționalității acestui sistem de răcire, planificând să integreze senzori capabili să detecteze poluarea aerului sau schimbările meteorologice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi Doar o singură zi ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, iar mulți dintre cei care vor sărbători nu sunt întotdeauna aproape de cei dragi. Centrul InfoCons a făcut o listă cu urarea „Crăciun fericit” scrisă în toate […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun