Rămâi conectat

Actualitate

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical

Bera Larisa

Publicat

în

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în România. Furtunile care au măturat Europa ajung și în România, iar până spre finalul acestei săptămâni vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și grindină. Furtunile se anunță deosebit de puternice, mai ales că în ultima perioadă a fost extrem de cald.

Citește și: 1 iulie 2024 | COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în Alba, până la ora 17.30: Localitățile vizate. Recomandări ISU Alba

Prognoză 1 iulie – 2 iulie: Pe seară vin furtunile

În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse și la intensitate mai mică. Temperaturile minime vor caracteriza o noapte local tropicală și se vor situa între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

Prognoză pentru 2 iulie – 3 iulie: Furtunile lovesc aproape toată țara

Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere din orele amiezii, în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, ziua în nord-vest, unde și nebulozitatea va persista, iar seara și noaptea, temporar, în sud-est. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, dar în celelalte regiuni valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul anterior.

Temperaturile maxime se vor situa între 21…22 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 37 de grade în Câmpia Română, iar minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri Astăzi, 1 iulie 2024, a intrat în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce a făcut ca prețurile la carburanți să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea