Rămâi conectat

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun despre E-factura și E-TVA: „Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF!”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun despre E-factura și E-TVA: „Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF!”

Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul sistemul E-factura și E-TVA.

Citește și: „Plata TVA la momentul emiterii facturii și nu la încasarea ei este foarte periculoasă”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre această măsură propusă de Guvern

„E-factura și E-TVA va rezolva problema contrabandei și evaziunii în România!

Oamenii ăștia sunt serioși? Caraghiși sigur sunt…

Să îmi arate mie un contrabandist de țigări care îmi dă factură pentru țigările lui contrafăcute sau transportate peste graniță cu știrea vameșilor și mă las de meserie. De emiterea e-facturii pentru așa ceva cred că nu se pune problema.

Contrabanda, contrafacerea, evaziunea nu se rezolvă din birou potrivind niște date pe care oricum le puteai verifica și dând un ochi pe contabilitatea firmelor care lucrează la vedere. Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF. Care vor da câte un ochi acum din birou sau de acasă (își pun VPN) pe firme alese la întâmplare. Nu mai fac teren. E-factură le-a ușurat lor munca. Mai ales că nici nu își asumă erorile, le pun tot în cârca firmelor.

Evaziunea și contrabanda se rezolvă pe teren. Cu oameni infiltrați în rețelele de contrabandă și contrafacere, între vameși, cu procurori profesioniști, cu judecători bine pregătiți, cu recuperarea prejudiciilor, cu ani grei de închisoare, cu cumularea pedepselor etc.

De parcă cu E-factură nu vom continua să eliberăm vameșii prinși cu șpagă… E-șpagă…
Evaziunea se combate cu E-statdedrept! Nu E-statdedrepți…” a declarat Cristian Păun pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
5 Comentarii

Un comentariu

  1. Avatar

    Irma

    29 iunie 2024 la 13:55

    Așa este distinse domnule profesor. Efectul 11 nov. 2023,a fost că toți ITistii,da’ds’ toți au fost trecuti la salariul minim pe economie,iar diferențele se plătesc în alte țări…întâmplător,cu o fiscalitate redusă. Toate CEO al multinaționalelor,o dac la fel. Aaa’ prestările ITistilor,sunt pe rerit altui stat,nu? Adică yok factura,e,analogica,virtuala,… La fel și cei de pe platformele din alte țări. Era odată o plăcuță suedeză,ceva cu …ie PSD

  2. Avatar

    Nicu

    29 iunie 2024 la 17:06

    Super observație

  3. Avatar

    Doar eu

    30 iunie 2024 la 2:47

    Un stat sau o țară condus de PARAZITI….indiferent că se numesc politicieni,hoți sau pușcăriași puși în funcții publice MOARE SIGUR ….TIMPUL NE-O ARATA TUTUROR…FELICITARI DL PROFESOR PT ADEVARUL EXPLICAT CU E-FACTURA SI E TVA TUTUROR E-PARAZITILOR DIN GUVERN

  4. Avatar

    Dan

    30 iunie 2024 la 4:39

    Aveți perfectă dreptate. Digitalizarea e bună atunci când fenomenul infracțional, evaziunea fiscală în speță, este stăpânit in cel mai înalt grad de autorități dar în cazul nostru nu se pune problema. Nivelul corupției a crescut în ultimii ani așa încât E-factura vine că o frecție la un picior de lemn. Cât timp regimul penal este „prietenos” cu infractorii putem digitaliza în neștire pentru că nimic nu se va schimba.

  5. Avatar

    Stefan Ionelia

    30 iunie 2024 la 10:23

    Lucrez la o firma comerciala și ptr introducerea unei facturi, acum trebuie sa scot fizic și copia E-factura, ceea ce înseamnă încă până la 5 pagini, hârtie irosită! Nu mai vorbesc de timp, până o regăsesc după recipisa, că doar nu e doar o singură factura! Lucrez la facturare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri!

Unirea Ziarul

Publicat

în

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri! Reprezentanţii mediului de afaceri prevăd scumpiri tot mai mari în următoarea perioadă. Este vizat aproape tot ceea ce punem în coșul zilnic de cumpărături. Toate acestea în timp ce România își păstrează titlul de campioană europeană în ceea ce privește inflația. Pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea