Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Salina senzorială: Spațiul inovator pentru explorarea și învățarea copiilor la Grădinița „Primii Pași” din Aiud

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Salina senzorială: Spațiul inovator pentru explorarea și învățarea copiilor la Grădinița „Primii Pași” din Aiud

Salina senzorială din cadrul grădiniței „Primii Pași” din Aiud a fost creată printr-un parteneriat cu Asociația Club Rotary Aiud și este locul în care micuții beneficiază atât de efectele pozitive ale salinei, cât și de jocuri senzoriale.

Citește și: FOTO: Elevii de la Școala „Axente Sever” descoperă secretele încalțămintei de top fabricate la Galway Sport Aiud

„În urmă cu patru ani, prin generozitatea Asociației Club Rotary Aiud, la Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași” Aiud a fost realizată o salină specială, un proiect inovator și benefic pentru micii exploratori. Astăzi, datorită parteneriatului continuu cu aceeași asociație, această salină a fost transformată într-un spațiu minunat, dedicat explorării și învățării pentru copii.

Scopul acestui proiect este de a îmbina beneficiile salinei cu jocurile senzoriale pentru a dezvolta abilitățile cognitive, motorii și emoționale ale copiilor. Explorarea salinei și participarea la diverse activități senzoriale oferă micuților ocazia să-și dezvolte creativitatea, imaginația și abilitățile sociale într-un mod sănătos și distractiv.

Beneficiile Salinei Senzoriale

Materialele din salină sunt organizate pe centre de activități, care includ:

– Dezvoltarea motorie: Copiii au la dispoziție diverse unelte și jucării care îi ajută să își îmbunătățească coordonarea și forța fizică.
– Abilitățile independente: Activități menite să stimuleze autonomia copiilor, învățându-i să se descurce singuri în diverse situații.
– Creativitatea: Colțuri special amenajate unde micuții pot picta, construi și inventa propriile povești și jocuri.
– Colțul de lectură: Un spațiu liniștit unde copiii pot explora cărți și povești, stimulându-le astfel imaginația și vocabularul.

Prin utilizarea terapiei senzoriale, care combină lumina, culoarea și muzica, copiii pot dezvolta abilități cognitive și emoționale importante pentru creșterea lor. În sala salinei din grădiniță, ședințele de salinoterapie se desfășoară în lumini colorate, într-un spațiu special dedicat terapiei senzoriale, având efecte benefice în special pentru copiii noștri.

Ne dorim ca de această salină să beneficieze cât mai mulți copii din comunitatea aiudeană. Astfel, pe baza unei programări telefonice prealabile, în afara programului educativ din timpul anului școlar, salina poate fi vizitată și de alți copii care nu sunt înscriși în grădinița noastră.

Suntem recunoscători Clubului Rotary Aiud pentru sprijinul constant și dedicarea lor în realizarea acestui proiect care aduce atât de multe beneficii micuților noștri. Fără implicarea și generozitatea lor, acest spațiu minunat de învățare și dezvoltare nu ar fi fost posibil.

Salina senzorială de la Grădinița „Primii Pași” Aiud reprezintă un exemplu de succes al modului în care comunitatea poate colabora pentru a crea medii de învățare inovatoare și benefice pentru copii. Sperăm ca acest proiect să inspire și alte inițiative similare, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri”, au declarat reprezentanții grădiniței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea