Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevul-minune din Alba care nu mai dă Evaluarea Națională datorită performanțelor extraordinare: Va fi admis la orice liceu din România după ce a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul-minune din Alba care nu mai dă Evaluarea Națională datorită performanțelor extraordinare: Va fi admis la orice liceu din România după ce a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023

Eduard Pițu, absolvent al clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, este singurul elev din Alba care va fi admis la liceu fără să susțină evaluarea națională.

Elevul-minune al județului Alba a fost primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, performanță pentru care Eduard va fi admis la liceu fără a susține evaluarea națională. În 2024, tânărul a obținut mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică.

Din clasele a V-a până în a VIII-a, Eduard Pițu a obținut rezultate excepționale, atât la fazele naționale a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce an de an pe podium, alături de cei mai buni elevi din țară.

Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Datorită muncii sale pe perioada celor 4 ani de gimnaziu, Edi va fi admis la orice liceu din România dorește, la profilul real, fără a susține examenul de sfârșit de clasa a VIII-a.

,,Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție si plăcere de a lucra. Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul si respectul atât din partea mea cât si a colegilor de clasă.

Cu siguranța, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul si dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi si noi provocări, îl va duce”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Mihaela Urcan, profesor de matematică.

,,Îl felicităm pe absolventul nostru, Eduard Pițu, pentru faptul că ne-a reprezentat cu cinste școala la competițiile naționale și internaționale în parcusul lui din gimnaziu! Locul 1 la Olimpiada națională de matematică, cu maximum de puncte, 28 din 28, este un lucru minunat, o muncă de nedescris, iar rodul muncii lui Edi este răsplătit pe măsură în aceste zile, el fiind admis la liceu fără a mai trece prin stresul de la examenul de Evaluarea națională.

Felicităm și profesorii care l-au pregătit și îndrumat! Un gând de mulțumire și recunoștință avem și pentru părinții lui Edi, care l-au susținut pe acest drum al performanței școlare! Mult succes în viațăa, Edi!”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Gabriel Bucur, director la Școala Avram Iancu din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | ACCIDENT pe DN1, la intrare în Unirea: Patru persoane rănite, după impactul dintre 2 mașini

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT pe DN1, la intrare în Unirea: Patru persoane rănite, după impactul dintre 2 mașini Un accident rutier a avut loc duminică dimineața, în jurul orei 9.00, pe DN1, la intrare în Unirea. Patru persoane au fost rănite după impactul dintre două mașini. Citește și: VIDEO | Accident GRAV pe autostrada A1, zona localității Răhău: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea