Rămâi conectat

Actualitate

Plan de 1 miliard de euro pentru educația din România: Acces la învățământ de calitate pentru sute de mii de elevi

Bera Larisa

Publicat

în

Plan de 1 miliard de euro pentru educația din România: Acces la învățământ de calitate pentru sute de mii de elevi

Joi, 13 iunie 2024, în sedința de Guvern, premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că, în cadrul unui parteneriat cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, vor fi alocate un miliard de euro pentru educația din România în următorii 10 ani.

Citește și: Noi reguli pentru elevii care deranjează orele: „Sala de detenție” introdusă printr-un proiect aflat în dezbatere publică

”În domeniul educației, discutăm despre parteneriatul dintre Ministerul Educației, și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare de 1 miliard de dolari, pe zece ani. Cu acești bani creștem accesul la învățământ de calitate pentru cel puțin 300.000 de elevi din ciclul primar și gimnazial. În plus, susținem 100.000 de elevi din învățământul profesional să continue studiile în formele de studiu post-liceal.

Și 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

200 de milioane de euro pentru școlile verzi

De asemenea, în cadrul ședinței de Guvern se va aproba un proiect în valoare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi.

”Aprobăm azi și o decizie importantă pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi în România. Finanțăm Ministerul Educației cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru reabilitatea școlilor, astfel încât să avem unități moderne și cu un consum energetic redus.”, a mai explicat premierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea