Rămâi conectat

Ştirea zilei

La alegerile europarlamentare, AUR și Șoșoacă au dat lovitura în Alba: Aproape 1 din 4 locuitori ai județului i-au votat!

Ziarul Unirea

Publicat

în

La alegerile europarlamentare, AUR și Șoșoacă au dat lovitura în Alba: Aproape 1 din 4 locuitori ai județului i-au votat!

La alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, partidele AUR și SOS România au luat un scor extraordinar, de-a dreptul incredibil. Aproape 1 din 4 locuitori ai județului au ales să voteze AUR și SOS la alegerile europarlamentare din județ.

Dacă la alegerile locale, la Consiliul Județean, AUR și SOS, probabil din lipsă de candidați credibili nu au scos rezultate impresionante, la alegerile europarlamentare, unde probabil a contat greutatea liderilor naționali: Șoșoacă și Simion, scorul obținut de cele două partide este cu adevărat incredibil.

Citește și: HARTA | REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024, în Alba. Cine a câștigat primăriile din județ

Împreună, cele două partide au obținut nu mai puțin de 36.727 voturi din 161.408 valabil exprimate, adică 22,75%. Practic, aproape 1 din 4 locuitori ai județului Alba au votat la alegerile europarlamentare pentru partidele lui Simion și Șoșoacă.

Potrivit rezultatelor provizorii oficiale, la alegerile europarlamentare 2024, în județul Alba s-au obținut urmărtparele rezultate:

1. Alianța PSD-PNL: 88.445 voturi, 54,79%
2. AUR: 29.924 voturi, 18,53%
3. ADU: 9261 voturi, 5,73%
4. UDMR: 6.866 voturi, 4,25%
5. SOS România: 6.888, 4,2%

Rezultatele foarte bune obținute de partidele Dianei Șoșoacă și a lui George Simion la alegerile europarlamentare din județul Alba, scrutin la care contează foarte mult votul politic și liderii naționali, indică o situație îngrijorătoare pentru alegerile europarlamentare. Ce se va întâmpla oare la alegerile parlamentare când PNL nu va mai avea pe listă în Alba un Dumitrel, Pleșa, Rotar, Teban, Vințeler, etc?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen Un bărbat a fost reținut după ce a agresat și rănit un client într-un magazin alimentar din municipiul Alba Iulia.  Citește și: SCANDAL într-o familie din Teiuș: Un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea