Rămâi conectat

Sport

FOTO: Real Madrid, câștigă trofeul Champions League, pe „Wembley”! Regrete enorme pentru Borussia Dortmund!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Real Madrid dovedește că este cea mai bună echipă din lume, formația lui Carlo Ancelotti câștigând trofeul Champions League, în finala de pe „Wembley” cu surpriza Borussia Dortmund, scor 2-0 (0-0).

Veteranul Carvajal (74) a deschis scorul, cu o lovitură de cap, avantajul a fost majorat de Vinicius (81), iar madrilenii pun în panoplie al 15-lea trofeu! Real domină competiția așa cum nimeni nu reușește să o facă, „blanco” cucerind trofeul pentru a 6-a oară în ultimii 11 ani

Real are „ADN” de campioană, iar această finală a dovedit din plin acest lucru. Pusă la colț timp de mai bine de 70 de minute, formația madrilenă și-a revenit, a preluat frâiele, a dat, cinic, lovitura, făcând a 4-a victimă din Germania în drumul spre râvnitul trofeul. Și tehnicianul italian scrie istorie, cu a 6-a sa finală, din care a câștigat 5 (singurul eșec, AC Milan, la Istanbul, cu Liverpool, în 2005).

Într-o finală de Liga Campionilor în care joacă Real Madrid, deznodământul este inevitabil. Indiferent de adversar sau de ceea ce face adversarul. Oricât ar suferi, ”Los Blancos” găsesc mereu o cale să o scoată la capăt.

Real Madrid a fost precum o pisică, cu mai multe vieți, a suferit, a rezistat și a dat lovitura! Madrilenii au fost marii favoriți, împotriva surprizei sezonului, dar Real a existat abia în ultimul sfert de oră, impunându-se într-un stil deja caracteristic.

Real Madrid a jucat ultima finală de Champions League în anul 2022, când a câștigat trofeul în fața Liverpool, scor 1-0. O finală în care Borussia Dortmund s-a luat la trântă cu Goliath, iar faptul că Real Madrid a avut cel mai bun jucător în portarul Courtois spune totul despre cum s-a desfășurat finala de pe „Wembley”, în primele 70 de minute

Un meci aparte pentru Toni Kroos, care și-a luat „adio” de la „sportul rege” cu această finală a competiției supreme de pe „Bătrânul Continent”, în care a pasat decisiv la deschiderea scorului de către Carvajal (titular în toate cele 6 finale din ultimul deceniu). Terzic a mai avut puterea să-l felicite pe omologul său, însă “Zidul galben” va fi bântuit multă vreme de ratările uluitoare din prima jumătate a partidei.

Modric, Kroos, Carvajal și Nacho au ajuns la 6 trofee în Champions League și l-au egalat pe legendarul Paco Gento, singurul jucător din istorie care câștigase 6 Ligi/Cupe ale Campionilor până pe 1 iunie 2024.

Și Marco Reus a pus punct carierei la Dortmund, după 14 ani, acesta intrând în minutul 71. Finala a avut de toate, scenografii spectaculoase, un start de meci întrerupt de fani pătrunși în teren, ratări ale „galben-negrilor” în fața unei asistențe senzaționale, cu 86.000 de spectatori

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea