Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Astăzi și duminică, manifestări dedicate împlinirii a 5 ani de la vizita Papei Francisc la Blaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Astăzi și duminică, manifestări dedicate împlinirii a 5 ani de la vizita Papei Francisc la Blaj

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică organizează la acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, o serie de evenimente care marchează aniversarea a cinci ani de la vizita istorică a Papei Francisc la Blaj, din data de 2 iunie 2019.

În centrul acestor manifestări se află noaptea de veghe cu Fericiții Episcopi Martiri Greco-Catolici, beatificați de Sfântul Părinte pe Câmpia Libertății, procesiunea cu relicvele Fericiților Episcopi Martiri și sfânta liturghie arhierească, celebrată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

Potrivit biroului de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, manifestările vor începe în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, sâmbătă, 1 iunie, la ora 18.00, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ce va fi urmată de Vecernia cu Litie a Fericiților Episcopi Martiri. Prima parte a nopții de veghe din Catedrala Blajului se va încheia cu adorație euharistică.

Citește și: Sănătatea pelerinilor care l-au întâmpinat pe Papa Francisc la Blaj, supravegheată de echipele SMURD care au funcționat ca un ceas elvețian

Începând cu ora 21.00, va avea loc procesiunea cu relicvele Fericiților Episcopi Martiri, pe străzile municipiului Blaj. În cadrul acesteia vor fi două opriri, la Centrul Spiritual „Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu”, situat pe strada Astra – a cărui binecuvântare va avea loc în data de 6 iunie, și la biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul „Barbu Lăutaru” Blaj, vizitată de Papa Francisc în 2 iunie 2019.

Noaptea de veghe va continua în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” cu o meditație despre Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu, precum și cu celebrarea mai multor oficii și devoțiuni. Totodată, credincioșii vor avea ocazia să vizioneze filmul documentar „Șapte Martori pentru Mica Romă”, realizat de Anca Berlogea-Boariu.

Duminică, 2 iunie, duminica a V-a a Paștilor, Sărbătoarea Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, în Catedrala Blajului va fi celebrată, începând cu ora 8.00, utrenia, urmată de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

La ora 10.30, la sediul Protopopiatului Greco-Catolic Blaj va avea loc o expoziție de tablouri dedicate celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri, realizate de pictorul Liviu Lăzărescu.

Joi, 6 iunie, la ora 18.00, va avea loc ceremonia de binecuvântare a Centrului spiritual „Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu”, în prezența Sinodului Episcopilor Bisericii Greco-Catolice din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul va purta concurenții pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea