Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Traficul din Alba Iulia are nevoie de soluții practice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voicu Vușcan: Traficul din Alba Iulia are nevoie de soluții practice

Există soluții practice, punctuale, pentru a descongestiona traficul în Alba Iulia. Sistemul inteligent de semaforizare, care să aibă culorile adaptabile în funcție de gradul de trafic din fiecare sens de mers, despre care am mai vorbit, este un dintre acele soluții care put duce la o mai bună fluidizare.

Problema mare rămâne, însă, căci oricâte măsuri ai implementa într-un sistem rutier cu o anumită dimensiune, ele nu vor rezolva complet problema unui trafic tot mai mare.

Nu e fizică nucleară, ba chiar e la mintea cocoșului, însă circulația urbană nu se poate rezolva folosind aceeași tramă stradală. Poți turna cât asfalt vrei, din două în două luni, poți repara de câte ori vrei aceleași străzi, poți desena câte marcaje vrei, poți folosi semnale acustice și orice altceva, dacă ai același sistem de străzi și intersecții pe care circulă un număr tot mai mare de mașini. În plus, cu siguranță nu rezolvi problema traficului dacă, în loc să lărgești străzile, în loc să construiești culoare alternative de acces, tu restrângi și mai mult circulația, dedicând o bandă întreagă a arterelor principale exclusiv autobuselor.

Citește și: Publicitate electorală | Sondaj CURS în Alba: Declin major al PNL la CJ. Corneliu Mureșan (PSD), umăr la umăr cu Ion Dumitrel. AUR, în scădere!

Un studiu de trafic amplu trebuie făcut urgent, pentru că avem nevoie urgentă de soluții punctuale în fiecare zonă unde circulația a devenit un calvar.

Există, deloc surprinzător, chiar soluții mai vechi și care pot rezolva în bună parte problema traficului. Discutând cu specialiști în urbanism și arhitectură, cu oameni care cunosc în detaliu situația din Alba Iulia, am aflat că există nu doar planuri, încă de acum două decenii, pentru centura de nord – care, între noi fie vorba, abia e la faza în care Consiliul Județean a achiziționat un SF – dar și pentru o centură de sud. E vorba de două proiecte pentru care, în faza lor incipientă, s-au și primit avize de la CFR și Ministerul Transporturilor. Centura de nord ar urma să rezolve traficul spre și dinspre Apuseni, fără a mai încărca intersecțiile orașului, iar cea de sud ar urma să facă legătura directă între Cetate și autostradă, între oraș și A1, care acum lipsește, eliberând astfel arterele principale și intersecțiile din sudul orașului.

Vom căuta aceste proiecte prin sertarele primăriei, le vom șterge de praf și le vom pune în aplicare.

Din 9 iunie, facem lucrurile cu cap!

Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea