VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!
Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!
Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia organizat de Asociația Belgo-Română Arthis, în centrul capitalei europene, la Bruxelles.
Printre invitații europarlamentarului Victor Negrescu la „Primăvara românească la Bruxelles” s-a aflat și Tudor Limbean, tânărul din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, cunoscut de toată lumea drept Micul Patriot sau Tudor Patriotul.
Citește și: VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”
Cu dragostea de țară în inimă și cu tricolorul purtat la gât, Tudor a impresionat publicul aflat în Place de la Bourse cu momentului său artistic, dedicat românilor din diasporă, dar și României, țara pe care o iubește cu atâta înflăcărare.
Nu puţini sunt cei care l-au văzut şi ascultat cântând în diferite spectacole și emisiuni de televiziune pe „Micul Patriot” cum i se spune printre artişti. În fiecare dimineaţă fix la ora 05:58, el deschide programul unei televiziuni, România TV, interpretând Imnul României.
Citește și: VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor
Născut în data de 16 iulie 2010 la Vinţu de Jos, a urcat pe scenă pentru prima oară la vârsta de 5 ani, iar când avea 6 ani a interpretat singur cântecul „Mărie, dragă Mărie” pe scenă la Vinţu de Jos, primind prima lui diplomă.
Tânărul nu este la prima experiență internațională. Tudor a mai cântat în trecut pentru românii din Italia, Austria, Bulgaria și Ungaria, iar alături de el s-a aflat ca întotdeauna bunica sa, persoana care îl susține necondiționat.
În prezent, Tudor este elev la Liceul de muzică din Alba Iulia, unde studiază și se perfecționează la instrumentul nai, dar cântă și la orgă și fluier.
”Sunt cunoscut prin cântecele mele patriotice, iubirea de țara mea și respectul față de eroii care au luptat pentru acest pământ. Port cu mândrie portul popular. Sunt un copil credincios, merg la Biserică în fiecare Duminică și de sărbători când sunt acasă și cânt în strană”, a mărturit Tudor pentru ziarulunirea.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Balul Bobocilor 2024, la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Aba Iulia: Votează-ți favoriții intrați în lupta pentru Miss și Mister Unirea
FOTO | Balul Bobocilor 2024, la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Aba Iulia: Votează-ți favoriții intrați în lupta pentru Miss și Mister Unirea Se apropie cu pași repezi unul din cele mai importante evenimente de cultură și divertisment adresate comunității studențești din Universitatea “1 Decembrie 1918” din Aba Iulia și anume Balul Bobocilor UAB. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act