Tarifele de acces la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, intră în vigoare de vineri: Peste 4.000 de vizitatori au trecut pragul muzeului, în mai puțin de o lună de la inaugurare
Tarifele de acces la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, intră în vigoare de vineri: Peste 4.000 de vizitatori au trecut pragul muzeului, în mai puțin de o lună de la inaugurare
Începând de vineri, 1 martie, vor intra în vigoare tarifele de vizitare pentru expoziția permanentă. Peste 4.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului „Palatul Principilor Transilvaniei” din Alba Iulia, în mai puțin de o lună de la inaugurare.
Citește și: VIDEO Lae Dreghici, cascadorul fenomen, și Robert, ”La Măruță”: Despre o viață de poveste și curaj fără limite
Monument istoric de clasă A, reabilitat printr-o investiție de circa 6 milioane de euro, derulată cu fonduri europene, Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia a devenit accesibil publicului larg din data de 5 a lunii februarie, odată cu inaugurarea muzeului cu același nume. Astfel, în mai puțin de o lună de la deschidere, obiectivul a atras peste 4.000 de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate.
Începând de vineri, 1 martie, vor intra în vigoare tarifele de vizitare pentru prima parte a expoziției de bază, cea care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimentele cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.
Dacă vizitatorii s-au familiarizat deja cu Regina Isabella și restul curatorilor virtuali din muzeu, o a doua expoziție, ce va fi disponibilă în scurt timp, va aduce în prim-plan și alte personaje care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei. Între numele sonore: familiile Zapolya și Bathory și, nu în cele din urmă, Mihai Viteazul! Amenajarea acesteia, acum în curs, restricționează accesul publicului la etajul palatului, care a putut fi vizitat gratuit întreaga lună februarie, odată cu expoziția de bază.
Intrarea în sectorul expozițional se va face în continuare prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, din jumătate în jumătate de oră, în baza biletului de acces, ghidajul fiind inclus în tarif (20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru seniorii cu vârsta de peste 65 de ani, 5 lei pentru elevi și studenți cu vârsta de până în 26 de ani). Pentru grupuri organizate, de 20 de persoane, tariful scade la 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Desigur, accesul este gratuit pentru jurnaliști, angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și pentru copiii sub 6 ani.
Pentru a veni în ajutorul turiștilor care doresc să-și programeze vizita într-o zi și la o oră anume, facilităm acest lucru telefonic, la numerele: 0371337148, 0358732013, sau electronic, pe site-ul instituției: www.palatulprincipilor.ro.
Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei este deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, cu ultima intrare la ora 16.30.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă”
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă” Asociația Română a Apei – ARA, Organizaţie non-guvernamentală (ONG), ce reunește profesioniștii din domeniul apei, experți în cercetare, reglementare și producători face precizări cu privire la creșterile de tarife la apă și apă uzată. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor