Pista de biciclete în Alba Iulia, pe Dealul Mamut, care leagă cartierele Micești și Pâclișa: Licitația de 2,5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP
Pista de biciclete în Alba Iulia, pe Dealul Mamut, care leagă cartierele Micești și Pâclișa: Licitația de 2,5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP
Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare și execuție în cadrul proiectului „Realizarea infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Alba Iulia – Zona Mamut”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.639.353 de lei.
Municipiul Alba Iulia urmărește realizarea unei rețele unitare de piste de biciclete care să permită cetățenilor municipiului să circule nemotorizat. Municipiul Alba Iulia are una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România. Această pistă trece prin pădurea de pe Dealul Mamut și face parte din legătura dintre cartierele orașului Micești și Pâclișa care aparțin municipiului Alba Iulia.
Această pistă a fost realizată în 2014, cu fonduri europene și de la administrația locală, cu două benzi asfaltate, având o lungime de 4,50 km dinspre cartierul Micești spre cartierul Pâclișa, dar nu este amenajată până în localitatea Pâclișa.
Scopul acestui proiect este continuarea amenajării acestei piste de biciclete astfel încât distanța dintre cele două cartiere ale orașului Micești și Pâclișa, care aparțin municipiului Alba Iulia să poată fi parcursă în întregime pe biciclete.
Pista ce traversează Dealul Mamut se termină pe la jumătatea coborârii spre cartierul Pâclișa. Potrivit soluțiilor din studiul de fezabilitate, din acest punct trebuie amenajat Tronsonul I, pe o distanță de 1599 m până la intersecția cu str. Brândușei din cartierul Pâclișa. Totodată trebuie să se amenajeze și Tronsonul II care se suprapune cu str. Pinului și face legătura între str. Lalelelor (zona Unității Militare) și str. Brândușei din cartierul Pâclișa, pe o lungime de 900 m.
În baza Ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta CIO – Fondul local, Investiția 1.1.4 – Asigurarea Infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan, aprobat prin Ordinul 999/2022 al Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost încheiat contractul de finanțare nr. 141269/13.12.2022 cu UAT Municipiul Alba Iulia, având ca obiect acordarea finanțării pentru implementarea proiectului: “REALIZAREA INFRASTRUCTURII PENTRU BICICLETE IN MUNICIPIUL ALBA IULIA – ZONA MAMUT”.
Obiectivele specifice sunt:
– îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană;
– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi;
– Sporirea siguranței rutiere în zonele urbane
Din punct de vedere tehnic, prin Studiul de fezabilitate și prezentul caiet de sarcini se propun următoarele:
– realizarea pistei de biciclete dintr-un material stabil, cu finisaj antiderapant pe toată lungimea (asfalt).
– lățime pistă 2,40 m, încadrată de borduri, având un dublu sens, fără obstacole, pe toată lungimea tronsonului,
– asigurarea unui spațiu de siguranță 0.50 m liber de orice obstacol,
– reconfigurarea zonelor verzi conform noilor funcțiuni,
– asigurarea unui sistem de scurgere și evacuare a apei pluviale astfel încât sa nu existe pericol de băltire pe suprafața pistei.
– măsuri de siguranța circulației specifice (marcaje, indicatoare, etc)
asigurarea legăturii facile și în siguranță cu partea carosabilă destinată traficului general, la capete.
Principalele caracteristici tehnice ale investiției sunt:
Tronson I
Lungime: 1599 metri liniari
Suprafață pistă: 3838 metri pătrați
Tronson II
Lungime: 900 metri liniari
Suprafață pistă: 2160 metri pătrați
Contractul va avea două faze:
Faza 1 – Servicii de proiectare – DTAC, DTOE, PT+DE+CS, verificarea tehnică a proiectelor privind cerințelor esențiale de calitate în construcții corespunzător categoriei de importanță a construcției, asistență tehnică din partea proiectantului, întocmire documentație pentru urmărirea comportării în exploatare și intervențiile în timp și efectuare documentație și planșe post-execuție.
Faza 2 – Execuție lucrări amenajare pistă biciclete
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan