Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – LKS Lodz 0-3, în Liga Campionilor! Eșec, evoluție modestă și situația se complică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a pierdut drastic, scor 0-3 (16-25, 19-25, 15-25), cu LKS Commercecon Lodz, în „Alba Blaj” Arena, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, o finală” pentru continuarea aventurii europene.

Primul meci al anului 2024 pentru campioana României Volei Alba Blaj a reprezentat o decepție, iar această înfrângere severă complică extrem de mult calculele calificării. LKS Lodz și-a luat revanșa în mod autoritar pentru disputa din Polonia și a urcat pe primul loc al ierarhiei (9 puncte, 3 victorii).

Volei Alba Blaj a pierdut al 3-lea joc în fața fanilor în grupele Champions League, după o evoluție modestă și tremură pentru continuarea parcursului european. Au fost 76 de minute de coșmar pentru Volei Alba Blaj, dominată la toate capitolele. MVP-ul întâlnirii a fost Valentina Diouf – care a strâns 21 de puncte.

Copleșite de miză au fost elevele lui Stevan Ljubic în acest meci decisiv, rezultând o prestație dezamăgitoare la confruntarea de debut din 2024.

Blajul este pe poziția a 3-a (8 puncte, două victorii) și simte presiunea întrucât Prometey are șansa să o devanseze, în cazul unui succes în meciul direct. Gruparea din Ucraina a învins, 3-1, pe Volero Le Cannet și are, la rându-i, două victorii (6 puncte).

Echipa din „Mica Romă”, era în cazul unei victorii, calificată în etapele următoare ale competiției stelare, însă acum a ajuns să tremure inclusiv pentru continuarea în Cupa CEV, partida de marți, de la Mioveni, cu Prometey Dnipro fiind decisivă.

O atmosferă superbă, într-o sală plină, cu peste 1700 de spectatori și 20 de suporteri polonezi care au întreținut duelul galeriilor, au fost ingredientele unei confruntări spectaculoase.

Primul set a fost început bine de gazde, care însă de la 12-11 au căzut nepermis, cu 7 puncte la rând ale oponentelor, LKS Kodz preluând inițiativa și dominând ostilitățile. Vizitatoarele au cucerit, de justețe primul set, scor 25-16.

Și setul secund s-a derulat pe aceleași coordonate, distanțându-se la 11-4 și 13-6. Blajul nu a renunțat la luptă, a dat semne de revenire și s-a apropiat la 13-15 și 18-19, dar nu a fost suficient. Având ascendentul moral, LKS Lodz a oferit o lecție de volei și în al 3-lea parțial, în care a condus cu 8-1, 11-3 și 20-9.

Practic este o “finală” pentru continuarea aventurii europene în cazul ambelor combatante. Gruparea din “Mica Romă” este aproape sigură, în cazul unei victorii, cu calificarea în play-off-ul sferturilor de finală, iar pentru reprezentanta Poloniei este un meci decisiv, “de totul, sau nimic”.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 4 puncte, Jovana Kocić – 5, Bogumila Biarda – 8, Nneka Onyejekwe – 6, Iarina Axinte – două, Drussyla Costa – două puncte, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Paula Partnoi (l), Lora Kitipova, Isidora Kockarević – 4, Iman Isanovic – 3 (la debut), Raisa Ioan – un punct (Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea