Rămâi conectat

Actualitate

Cât va mai ține gerul în România: Cu ce temperaturi ne vom confrunta în luna februarie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cât va mai ține gerul în România: Cu ce temperaturi ne vom confrunta în luna februarie

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat, miercuri, că gerul se va menține în România până la sfârșitul lunii ianuarie, iar în februarie vor mai fi zile geroase sau ninsori.

Potrivit prognozei ANM, în noaptea de miercuri spre joi, mercurul din termometre va coborî până la valori de -21 de grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei sau în nordul Moldovei.

În noaptea de joi spre vineri, gerul se va menține în zonele nordice și centrale, chiar și în cele estice, cu valori sub -16 grade.

Joi, se va înregistra o ușoară creștere a temperaturilor, până la 6 – 7 grade, posibil în partea de sud și sud-vest.

Însă vineri și sâmbătă, vremea se va răci accentuat în toată țara și mai ales în zonele centrale, nordice și estice, acolo unde minimele vor coborî din nou sub pragul de -15, -16 grade.

Regimul de temperaturi până la sfârșitul acestei săptămâni va caracteriza o vreme geroasă pe parcursul nopților și dimineților, dar și ziua, când temperaturile nu vor crește semnificativ. Ele rămân negative în toată țara, poate ușor pozitive, la nivelul a 1 – 2 grade în partea de vest.

„Este o masă de aer polară care rămâne de interes cel puțin până la jumătatea celei mai reci luni, ianuarie”, a spus Elena Mateescu.

Citește și: Ce urmează după valul polar care a cuprins România: Prognoza METEO pe 4 săptămâni

„Este posibil să avem o ușoară încălzire în intervalul 16 – 22 ianuarie, însă nu exclud să mai avem, până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă, februarie, intervale cu fenomene specifice datei din calendar”, a mai spus directorul ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Notele vor fi publicate ASTĂZI. Până când pot depune elevii contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Notele vor fi publicate ASTĂZI. Până când pot depune elevii contestații Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate astăzi, 3 iulie, până la ora 14, potrivit calendarului oficial. Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea