Rămâi conectat

Ştirea zilei

La Alba Iulia, tarifele la colectarea gunoiului aproape duble față de Cluj-Napoca. Se majorează din nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Alba Iulia, tarifele la colectarea gunoiului aproape duble față de Cluj-Napoca. Se majorează din nou!

Asocierea de firme RER Vest & RETIM, cunoscute ca firme de casă ale PNL, au solicitat o nouă majorare a tarifelor la colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile. Proiectul de HCL se află pe ordinea de zi a ședintei ordinare a Consiliului Local Alba Iulia, din data de 20 decembrie 2023.

Dacă proiectul trece în forma în care a fost introdus pe ordinea de zi, prețul la colectarea deșeurilor va exploda, din nou, la Alba Iulia. El va ajunge la 17,11 lei/persoană/lună, unul dintre cele mai mari din România.

Comparativ cu Municipiul Cluj-Napoca, de pildă, unde tariful la colectarea deșeurilor menajere și reciclabile este de circa 10,30 lei/persoană, albaiulienii, probabil mari bogătani vor plăti aproape dublu. Să nu mai amintim de faptul că cine a fost în Cluj-Napoca nu-și amintește să fi văzut maldărele de gunoaie neridicate și mizeria de la punctele de colectare din Alba Iulia.

„Operatorul delegat a transmis o solicitare de modificare a tarifelor în vigoare, printr-o adresă înregistrată la autoritatea contractantă.

Modificarea tarifelor s-a realizat prin recalcularea cheltuielilor salariale din fişele de fundamentare conform Hotărârii Guvernului nr. 900 din 28.09.2023 privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Citește și: Tarifele pentru salubrizare stradală şi deszăpezire în Municipiul Alba lulia vor crește: Proiectul de hotărâre, pe masa consilierilor locali

Totodată, s-a recalculat valoarea tichetelor de masă utilizând valoarea de 25 lei/bon. Fişele de fundamentare ale tarifelor anterior aprobate au fost transpuse în noile modele conform anexelor Ordinului ANRSC nr. 640/2022.

Operatorul delegat a transmis o adresă înregistrată la ADI Salubris Alba, prin care a revenit la solicitarea anterioară pentru tarifele T1 (casnici – urban), T2 (casnici – rural) şi T3 (non-casnici), pentru a corecta o eroare materială, şi anume elementele de cheltuieli cuprinse în fişele de fundamentare ale tarifelor aprobate anterior prin Hotărârea nr. 8/18.09.2023, în condiţiile în care în varianta iniţială erau cele aferente tarifelor aprobate prin Hotărârea nr. 6/28.03.2023″, se arată în raportul de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea