Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Volumul istoric al investițiilor trebuie să conducă la dezvoltarea capitalului românesc, nu la creșterea importurilor.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Volumul istoric al investițiilor trebuie să conducă la dezvoltarea capitalului românesc, nu la creșterea importurilor.

Senatorul PNL de Alba Claudiu apreciază faptul că Guvernul va propune un buget istoric pentru investiții și pentru educație în anul 2024 și consideră că ritmul reformelor trebuie accelerat, pentru a crește încrederea românilor în instituțiile publice și pentru a susține dezvoltarea economiei românești:

”Mă bucur că Guvernul a găsit banii necesari pentru a asigura majorările de pensii programate anul viitor, pentru majorările de salarii promise personalului din sistemul de educație, precum și pentru un volum istoric de investiții publice. Acestea sunt măsuri așteptate de societate și de economia românească. Așadar, este de apreciat că s-au putut găsi resursele financiare necesare, respectându-se condiția impusă de Partidul Național Liberal – fără impozite noi și fără impozite și taxe majorate în anul 2024!

Cu toate acestea, chiar dacă economia românească merge astăzi bine și are creștere economică, nu înseamnă că Guvernul nu trebuie să meargă mai departe cu reformele și chiar să le accelereze. Dimpotrivă! Anul 2024 trebuie să fie atât anul investițiilor, cât și al reformelor. Oamenii așteaptă de la Guvern reforme fiscale prin care să oprească evaziunea fiscală și exportul profiturilor peste frontiere.

Se așteaptă o lege corectă a salarizării în sectorul bugetar, o reformă reală în sănătate, o reformă substanțială a ajutoarelor pentru fermieri și o restructurare a unor autorități publice. Oamenii așteaptă ca banii care merg în investiții să stimuleze dezvoltarea industriei românești și a capitalului românesc.

Materiile prime și materialele folosite la construcția de autostrăzi, căi ferate, școli, grădinițe, spitale, rețele de utilități pot și trebuie să fie produse în România, nu cumpărate de peste hotare. Acum cumpărăm materiale de construcții de miliarde de lei din afara țării, când noi le-am putea face aici, în România, având tradiție în domeniu.
Volumul mare de investiții publice de anul acesta și de anul viitor creează o mare oportunitate pentru consolidarea antreprenorilor români și pentru reindustrializarea României.”

Claudiu RĂCUCI
Senator PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea