Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat în România.

Institutul INSCOP Research la comanda New Strategy Center, a realizat un sondaj, în perioada 6-14 noiembrie 2023, privind atitudinea românilor în caz de război.

Astfel, 50,5% dintre respondenți au declarat că ar lupta pentru a-și apăra țara, în timp ce 11,8% s-ar ascunde și 19,4% ar emigra. 5,6% dintre participanți ar obține un certificat medical pentru a fi considerați inapți de luptă, în timp ce 4,7% au ales varianta „altceva”, iar 8% nu știu sau nu au răspuns.

În privința afiliației geopolitice, un sfert dintre respondenți consideră că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, iar aproape 20% susțin ieșirea din NATO. Totuși, peste 50% au o opinie favorabilă cu privire la faptul că NATO și SUA trimit mai multe trupe în România.

Citește și: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 copii, care s-a înrolat în armată la 42 de ani. ”Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

57.1% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, deoarece ne apără de Rusia. 35.5% au o părere proastă, deoarece trimiterea de trupe NATO şi SUA în România va supăra Rusia. 7.4% nu ştiu sau nu răspund.

În legătură cu conflictele din lume, 35,5% dintre respondenți cred că trimiterea mai multor trupe ale NATO și SUA în România ar supăra Rusia, în timp ce 57,1% au o părere pozitivă despre acest lucru. De asemenea, aproximativ o treime consideră că Hamas este responsabil pentru conflictul din Gaza, iar aproape jumătate cred că Rusia poartă vină pentru conflictul din Ucraina.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan: Stratul de zăpadă depășește pe alocuri în continuare chiar si 3 metri. Când se va deschide circulația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan: Stratul de zăpadă depășește pe alocuri în continuare chiar si 3 metri. Când se va deschide circulația Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan, a anunțat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov şi precizează că există posibilitatea redeschiderii traficului la mijlocul lunii iunie. Citește și: VIDEO | Zăpadă de peste 4 metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea